Vatandaşlar Belediyeden Hizmet İstedi

Vatandaşlar Belediyeden Hizmet İstedi

Bingöl'ün Yeşilyurt Mahallesi'nde ikamet eden bazı vatandaşlar mahalle muhtarı ile birlikte Belediye Başkanlığı'na gelerek mahallede yaşanan sorun ve sıkıntıları anlatıp, çözüm için yardım talebinde bulundu

Bingöl'ün Yeşilyurt Mahallesi'nde ikamet eden bazı vatandaşlar mahalle muhtarı ile birlikte Belediye Başkanlığı'na gelerek mahallede yaşanan sorun ve sıkıntıları anlatıp, çözüm için yardım talebinde bulundu.
Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Murat Önver ile mahalle sakinlerinden oluşan bir heyet, sorunların çözümü için belediye hizmet binasına gelerek Beledi Başkanı Serdar Atalay ile görüşmek istedi. Belediye Başkanı Atalay'ın il dışında olmasından dolayı, muhtar ve mahalle sakinleri Belediye Başkan Yardımcısı Burhan Arıkız'ı ziyaret edip, sorunlarını aktardı. İl genelindeki mahalleler arasında en büyük sorunun Yeşilyurt Mahallesi'nde olduğunu dile getiren Muhtar Murat Önver, aciliyet gerektiren sorunların biran evvel çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi. Önver, "Mahallemizde yaşanan ve yıllardır çözüm bekleyen sorunlar var. Bu nedenle bugün derdimizi anlatıp, çözüm istemek için buraya geldik. Mahallemizde en büyük sorunlardan biri Çiçekdere Deprem Konutları'nın çevre düzenidir. Bu konutların çevresinde yol olmadığı için, yağışlı havalarda insanlar çamurla mücadele ediyor. Bir diğer sorun ise, mahallemizden geçen Kasaran Deresi ile ilgilidir. Dere ıslah çalışması mutlaka yapılmalıdır. Bu dere, ıslah edilmediği için uyuşturucu kullananların mekanı haline gelmiştir. Yine bu dere ıslah edilmediği için mahallemizde kaldırım ve yol gibi hizmetler yapılmıyor. En önemli sorun ise, mahallemizde hiç kaldırım olmadığı için, başta çocuklar olmak üzere, bay, bayan herkes yolda yürüyor. Bu da büyük bir tehlike oluşturuyor. Ayrıca mahallemizde oyun parkları yok ve bu nedenle çocuklar yollarda oyun oynuyor. Her an bir çocuk, yoldan geçen bir aracın altında kalabilir. Aileler tedirgin ve korkuyla yaşıyor. Mahalle muhtarı ve mahalle sakinleri olarak bu sorunların acilen çözüme kavuşmasını bekliyoruz" dedi.
Mahalle muhtarını dinleyen başkan yardımcısı, konuyu değerlendireceklerini ve yapılabilecek hizmetler konusunda çalışma başlatılacağını söyledi.
Muhtar ve mahalle sakinlerine bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Burhan Arıkız, oyun parkı yapımında en büyük sorunun yer olduğunu belirterek, yer bulunması halinde hemen çalışmalara başlanacağını ifade etti. Yol ve kaldırım konusunda ise, şu an için herhangi bir çalışmanın söz konusu olmadığını ifade eden Arıkız, şehir merkezi alt yapı ihalesi yapıldıktan sonra yol ve kaldırım çalışmalarının başlatılacağını dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile