Vatandaslar Saglikli Gidaya Nilüfer Bostan'la Ulasiyor

Vatandaslar Saglikli Gidaya Nilüfer Bostan'la Ulasiyor

Nilüfer Belediyesi, Konakli’nin meshur kavununu, yerli tohumdan üretilen Çayli karpuzunu ve ekolojik tarim sartlarinda yetistirilen incirleri Nilüfer Bostan’da tüketiciyle bulusturuyor.

Saglikli gida konusunda önemli çalismalar yürüten Nilüfer Belediyesi, öte konusunda da üreticiye destek oluyor.

Nilüfer Belediyesi’nin halki saglikli gida ile bulusturma hedefiyle S.S. Nilüfer Tarimsal Kalkinma Kooperatifi (NILKOOP) isbirligiyle faaliyete geçirdigi Nilüfer Bostan’da, Bursa basta olmak üzere Türkiye’nin farkli illerinden yaklasik 21 kooperatif ve dernegin, yüzden fazla çesit ürünü satisa sunuluyor. Vatandaslar, Nilüfer Bostan sayesinde, aglikli gidaya kolaylikla ulasma firsati buluyor. Birçok ürün çesidinin yaninda mevsimine göre ekolojik tarim sartlarinda yetistirilen çesitli meyve ve sebzeler de, Nilüfer Bostan’in yaninda olusturulan satis standindaki yerini aliyor.

Daha önce cografî isaretli Hasanaga enginarinin satisinin yapildigi Nilüfer Bostan standinda bu kez, erli kavun, karpuz ve incir satisi yapiliyor. Nilüferliler, Konakli’nin meshur “Dilimli” ve “Hirsiz almaz” cinsi kavunlarina, Çayli Mahallesi’nde yerli tohumlardan herhangi bir kimyasal kullanilmadan üretilen karpuzlara kolaylikla erisebiliyor. Stantta ayrica NILKOOP’un Fadilli Mahallesi’nde ekolojik tarim sartlarina uygun bir sekilde üretimini yaptigi cografî isaretli “Bursa siyahi” olarak anilan kara incir ile sari incir de yer aliyor.

Vatandaslar kavunun kilogramini 4, karpuzun kilogramini 2,5 TL’den alirken, yaklasik 800 gram agirligindaki kapali kutularda satisa sunulan incir çesitlerini de 12,5 TL’den alabiliyor. Vatandaslar, hafta içi her gün ve cumartesi günleri, 08.00-18.00 saatleri arasinda Nilüfer Bostan’dan alisveris yapabiliyor. Nilüfer Bostan’da satisi yapilan incir, kavun ve karpuzlarin üretimi hakkinda bilgi veren NILKOOP Yönetim Kurulu Üyesi Arca Atay, “Fadilli Mahallesinde 500 dönümün üzerinde incir bahçesi bulunuyor. Sari incir ile cografi isaret alan Bursa Siyahi inciri bu bölgemizde de yetistiriliyor. NILKOOP olarak Fadilli’da 20 agaçta sari, 100 agaçta da siyah incir üretimi yapiyoruz. Ekolojik tarim sartlarinda üretimini yaptigimiz bu incirleri, öncelikle Nilüfer Bostan’da tüketicilerle bulusturuyoruz. Konakli Mahallemizde de 3 bin 500 dönüme yakin arazide kavun ve karpuz üretimi yapiliyor. Iyi tarim uygulamasiyla yetistirilen üreticilerden alinan kavunlar da Nilüfer Bostan’da tüketiciyle bulusuyor. Çayli Mahallesi’nde de 400 dönüme yakin arazide karpuz üretimi yapiliyor. Nilüferliler, bu mahallemizde yerli tohumdan elde edilen ve tarim kimyasali kullanilmadan yetistirilen lezzetli ve sulu karpuzlara da Nilüfer Bostan’da kolaylikla ulasabiliyor” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile