Vatandaşlar Sakal-ı Şerife Büyük İlgi Gösterdi

Vatandaşlar Sakal-ı Şerife Büyük İlgi Gösterdi

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde, İlçe Müftüsü Süleyman Eroğlu tarafından Merkez Camii`nde ziyarete açılan Sakal-ı Şerif’e vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.


Sarıkaya Müftüsü Süleyman Eroğlu, yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu yıl da mübarek Kadir Gecesi’nin gündüzünde ve sonrasında ülkenin dört bir tarafında Sakal-ı Şerif ziyaretleri yapıldığını söyledi.

Sakal’-ı Şerif denilince Peygamber Efendimiz Hz Muhammed Mustafa`nın (sav) sakalları akla geldiğini ifade eden Eroğlu, "Efendimiz Hazretleri (sav) zaman zaman sakallarını kısaltırken, sahabeler, Efendimiz`in (sav) sakallarının bir tek telini dahi yere düşürmezlerdi. Allah, onlardan razı olsun. Çünkü onlar o zaman bu hassasiyeti göstermemiş olsalardı günümüzde Sakal-ı Şerif ziyaretleri olmazdı. Sakal-ı Şerif’in birkaç yönüyle günümüze ulaşması var. Birincisi; Allah Resulü Efendimiz`in (sav) sakalları kısaltması esnasında, sahabe-i kiramın sakalları yere düşürmeden toplamaları ve evlerinde saklamaları ve bir miras gibi çocuklarına bırakmaları, çocukların da çocuklarına bırakarak günümüze kadar gelmiştir. İkinci sebep de Efendimiz`in (sav) sakalına olan düşkünlükleridir, kimin evinde kaç tel sakal var ise onu olmayan muhitlere göndermişlerdir o nedenle Sakal-ı Şerif’in varlığını temin etmiştir. Diğer bir sebepse, devlet ricalinin bu işe sahip çıkması olmuştur, özellikle Yavuz Sultan Selim ile beraber Mısır`daki kutsal emanetleri İstanbul’a getirerek Topkapı Sarayı`nda muhafaza etmiştir. Burada Peygamber Efendimiz (sav)’in Sakal-ı Şerif’i bu zamana kadar bizlere ulaşmıştır, bizler de bu geleneği sürdürerek gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Eroğlu, Sakal’ı Şerif ziyaretinin dün erkelere yapıldığını bugün ise bayanlara ziyarete açıldığını sözlerine ekledi.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile