Yol inşaatında vatandaşlarla birlikte basın toplantısı düzenleyen Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez , bahse konu yol için çok mücadele ettiklerini , ancak yapılanın Kurşunlu halkına yakışmadığını belirtti . Yapımına başlanan 8 , 5 kilometrelik yol için yaklaşık bir milyon lira harcandığını belirten Dönmez , " En az 3-4 yıldır hem Karayolları Genel Müdürlüğüne , hem de Bölge Müdürlüğüne dilekçe veriyorduk . En son 14 köy muhtarımızla yaptığımız toplantının ardından kaymakamımızla ve AK Parti ilçe başkanıyla görüştük . Bizler Kurşunlu yolunun 14 yıldır bir çile haline geldiğini , yolun özelliğini kaybettiğini defalarca dile getirmiştik . Yol çalışmalarının başlamasını Kurşunlu halkı ve civar köylerdeki vatandaşlarımız sevinçle karşıladı . Yolun yapımında emeği geçenlere teşekkür edeceğimizi söylemiştik . Ama bugün geldiğimiz noktada bakıyoruz ki , gerçekten Kurşunlu ' ya yakışır bir iş yapılmıyor . Tamamen derme çatma , fenni kontrolleri yapılmayan bir çalışma gerçekleşiyor . Kendilerinden Kurşunlu Belediyesi olarak randevu bile alamadığımız Karayolları Bölge Müdürlüğü şefleri Şahin Akdemir ve İbrahim Ateş yol çalışmalarını denetlemiyor . Malzeme topraklı ve iyi sıkıştırılmıyor . Şu an yapılan mevcut yolun tamamen bozulduğunu herkes görüyor . Yol mu yapılıyor , yoksa başka bir şey mi anlamadık " dedi .
1994 yılından beri Kurşunlu ' nun girişinden itibaren genişliği 13 metre olan bir yol olduğunu ifade eden Dönmez , " Biz bu 13 metrelik yolun sağına ve soluna yaya kaldırımı ile peyzaj çalışması yapacağız . Kurşunlu ' ya güzel bir hizmet gelecek düşüncesiyle vatandaşlarımız ağaçlarını kesti . Bizler Kurşunlu Belediyesi olarak bu yolun 1 metre sağından ve solundan genişletilmesi için çalışma yaptık . Bu genişletme çalışmalarında Karayolları bize alt temel malzemelerinin olmadığını belirtti . Kurşunlu Belediyesi olarak 25 bin lira harcayarak alt yapı malzemesini karşıladık . Ama maalesef bugün gelinen noktada , Karayollarının bu işi özenle yapmadığı , savsakladığı , devleti zarara uğratmak için ellerinden geleni yaptığını görmekteyiz . Yolun ortasındaki kot seviyesi ile yolun sağ ve solundaki kot seviyesine bir bakın . Burada hangi araba sollama yapabilir , iki araba nasıl yan yana gidebilir? Biri 50 santimetre üstte , diğeri 50 santimetre alta . Böyle bir işgüzarlık olur mu? . Devletin zarara uğratıldığı düşüncesindeyim . Yol inşaatında kullanılan malzemenin düzgün olmadığını düşünüyorum . Burayı kimse kontrol etmiyor . Bizler eski yolumuzu istiyoruz . Karayollarına yeni yolu sökün götürün diyoruz . Burada amaç hiçbir zaman siyasi değildir . Siyasi bir emel gütmek için buraya toplanmadık . Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ve AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli kendilerini her aradığımda cevap verdiler . Bu meseleninin halli için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler . Benim yanımda Karayolları Bölge Müdürü Turgay Mesci ' yi aradılar . Ben Kurşunlu halkı için verdikleri emeklerden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum " diye konuştu .
Basın açıklamasının yapıldığı sırada yoldan geçen Karayolları ekiplerini durduran Belediye Başkanı Erkan Dönmez , Karayollarından bir yetkili gelmediği müddetçe yol inşaatının durdurulmasını istedi .
Vatandaşlar Yol İnşaatını Durdurdu
Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Kurşunlu beldesinde yapımına yeni başlanan 8,5 kilometrelik yolun genişletilmek yerine daha da daraltıldığını ileri süren vatandaşlar ayaklandı.



















