Vatandaşlara Depremden Korunma Yolları Anlatılıyor

Vatandaşlara Depremden Korunma Yolları Anlatılıyor

Erzincan Üniversitesi ve Erzincan Belediyesi işbirliği ile Erzincan'da vatandaşlara deprem ve depremden korunma yollarını göstermek amacıyla Cumhuriyet Meydanı'nda deprem standartlarına uygun eşya sabitleme tekniklerini gösteren çelik konstrüksiyon ev kuruldu.

Kurulan evde öğrenciler vatandaşlara deprem ve korunma yollarını anlatıyor.

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ve İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan evi ziyaret ederek Erzincan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencileri tarafından vatandaşlara verilen bilgiler hakkında bilgi aldılar.

Ziyarette sporcu kişiliği ile tanınan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy evin sağlamlığını mekik çekerek test etti. Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır evlerde bulunan araç gereç ve eşyaların depremden korunmak için mutlaka sabitlenmesi gerektiğini vurgulayarak ' Erzincan Belediyesi ve Erzincan Üniversitesi olarak vatandaşlarımızın deprem esnasında ve sonrasında evde veya bulundukları ortamda eşyaların, araç ve gereçlerin kendilerine zarar vermelerini önlemesi açısından neler yapılabileceğinianlatması gösteren bir ev kurduk. Erzincan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencileri tarafından vatandaşlara bu konuda bilgi veriyorlar. Erzincan Belediyesi ve Erzincan Üniversitesi olarak vatandaşlarımızı bilgilendirme çalışmalarımız devam edecek ve mahallelerde vatandaşlarımızı depreme karşı uygulamalı olarak bilinçlendireceğiz. Deprem öldürmez binalar öldürür. Bazen binalarda öldürmez fakat gerekli düzenlemenin yapılmadığı eşyalar sakat bırakır. Bu yıl 13 Mart 1992Erzincan depreminin 20. yıldönümünde Erzincan Valiliği ve Erzincan Üniversitesi işbirliği ile vatandaşlarımızda bir deprem farkındalığı oluşturmak adına böyle farklı bir etkinlik düzenledik ' şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile