Vatandaslara Yardim Eli Uzatiyor

Vatandaslara Yardim Eli Uzatiyor

Düzce Belediyesi, Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü eliyle ihtiyaç sahibi ve bakima muhtaç vatandaslara yardim eli uzatiyor.

Düzce Belediyesi, gerek ayni yardimlari, gerekse sosyal hizmetler ile ihtiyaç sahibi vatandaslarin yaninda olmaya devam ediyor. Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü tarafindan verilen yardim ve hizmetler, binlerce ihtiyaç sahibinin derdine derman oluyor.

Sosyal belediyecilik faaliyetleri ile gönüllere dokunan Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü, 4 ayda yaptigi yardimlara iliskin verileri paylasti. Ekonomik durumu yeterli olmayan aileler için açilan ‘Hayir Çarsisi’nda, 1859 kisinin kiyafet, 1844 kisinin ayakkabi, 10 ögrencinin ise çanta ihtiyacini karsilayan müdürlük, 10 bin aileye de gida kolisi dagitarak erzak ulastirdi.

130 ev temizlendi

Yasadigi ortamin temizligini yapabilecek durumda olmayan, sosyal destek sistemi zayif veya ücret karsiliginda bu hizmeti alabilecek gücü bulunmayan yasli, engelli ve hasta vatandaslara da destek olan müdürlük, 130 haneye ev temizligi hizmeti verdi.

Yaslilik, engellilik, hastalik veya geçirdigi kaza sebebiyle öz bakim ihtiyacini karsilayamayan ayni zamanda karsilayacak yakini da bulunmayan vatandaslar için verilen, saç kesimi, sakal tirasi, tirnak kesimi, vücut temizligi ve banyo hizmetlerini kapsayan öz bakim hizmetinden ise 421 kisi faydalandi.

2 ögün yemek

Ayni zamanda evde yemek yapamayan ihtiyaç sahiplerine günde 2 ögün olmak üzere 30 bin 566 adet ‘sicak yemek’ servisi yapan müdürlük, Ramazan ayinda ise 7 bin 200 adet iftar yemegini evlere kadar götürdü. Taziye evlerinde ise 18 bin 800 adet pide ve ayran ikraminda bulunuldu.

Özel günlerde organizasyonlar

Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü, özel günler dolayisiyla düzenledigi organizasyonlarda da ikramlarda bulundu. Kandiller ve özel günlerde camilerde stant açan müdürlük ikramliklarini paylasti. Görme engelli vatandaslar, dezavantajli kadinlar, hizmet götürülen yaslilar ve çölyak hastalari için yemek organizasyonu düzenlendi.

Çocuklara yönelik de etkinlikler gerçeklestiren müdürlük, çocuklara oyuncak, balon, bayrak, pamuk seker ve patlak misir dagitimi yapti. Özel egitim okullarina talep edildigi durumlarda patlak misir, pamuk seker ve çadir destegi sunuldu. 21 Mart Down Sendromu Farkindalik Günü’nde Kusursuz Kafe personeli ziyaret edilerek, hediye takdim edildi. Ayrica belediyeye bagislari ile maddi destek veren is insanlarina kahvalti organizasyonu yapilarak, tesekkür plaketleri takdim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile