Vatandaslari 600 Milyon Lira Dolandiran Kuyumcu Perukla Yakalandi

Vatandaslari 600 Milyon Lira Dolandiran Kuyumcu Perukla Yakalandi

Adana’da vatandaslara kar vaat edip 600 milyon liralik altinlari alarak kaybolan kuyumcu Izmir’de yakalanip tutuklandi. Kuyumcunun taninmamak için peruk taktigi ögrenildi.

Merkez Seyhan ilçesi 19 Mayis Mahallesi’nde kuyumcu Atahan Kiyaga (45), iddiaya göre, kar vadettigi mahallelinin güvenini kazanip, altinlarini almaya basladi.

Kiyaga, altinlarini kendisine getirenlere kar paylarini ödedi.

Ocak ayinda is yerini kapatan Kiyaga, kayiplara karisti. Bunun üzerine dolandirildiklarini anlayan mahalleli ise yaklasik 600 milyon liralik altinlarini alip, kaçtigi iddiasiyla Kiyaga’dan sikayetçi oldu. Asayis Sube Müdürlügü’ne bagli Dolandiricilik Büro Amirligi ekipleri, süphelinin yakalanmasi için çalisma baslatti.

Ekipler, Kiyaga’nin Izmir’e kaçtigini ve taninmamak için peruk takarak gezdigini tespit etti. Bornova ilçesindeki bir evde saklandigi belirlenen Kiyaga, Adana ve Izmir Emniyet Müdürlügü ekiplerinin ortak operasyonuyla gözaltina alindi. Emniyete götürülen Kiyaga’nin ifadesinde, “Mahallede altinlarini veren kisiler, bir süre sonra daha fazla kar payi istemeye basladi.

Sonra da is yerim kursunlandi. Can güvenligim olmadigi için kaçmak zorunda kaldim. Söyledikleri kadar degil, 10-20 milyon TL borcum var. Evimi satiliga çikarttim, paralarini ödeyecegim” dedigi ögrenildi.

Atahan Kiyaga’nin emniyetteki islemlerinin sürdügü bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile