Vatandaslarin Girmesinin Yasaklandigi Ormanlarda Siki Denetim

Vatandaslarin Girmesinin Yasaklandigi Ormanlarda Siki Denetim

Yangin riskine karsi ormanlara girmenin yasaklandigi Kocaeli’de, hafta sonu tatilinde piknik yapmak isteyen vatandaslarin yasagi ihlal etmemesi için ekipler, ormanlarda yogun bir sekilde denetim gerçeklestiriliyor.

Kocaeli Valiligi tarafindan dün alinan kararla, il genelinde ormanlara girmek ve çevre temizligi için ates yakmak yasaklandi. Alinan karar kapsaminda, Kocaeli’de ormanlik alanlarin giris ve çikislari kapatildi. Orman Isletme Müdürlügü ve jandarma ve polis ekipleri de ormanlarda denetim yaparak vatandaslarin girmesini önlüyor. Hafta sonu tatilinde, piknik yapmak isteyen vatandaslarin yasagi ihlal etmesi için ekipler denetimlerini yogunlastirdi. Ormanlarin girislerini kapatan ekipler, orman içinde de 24 saat boyunca devriye atiyor.

"Havalarinin sicak olmasi sebebiyle önlemlerimizi arttirmaktayiz"

Çalismalari jandarma, itfaiye ve polis ekipleri ile birlikte sürdürdüklerini söyleyen Orman Isletme Müdürlügü Izmit Orman Isletme Sefi Merdiye Aydin, “Orman yangilarimizin ve hava sicakliklarimizin artmasi ile ormani koruma görevimiz devam ediyor. Vatandaslari uyararak gerek ormandan çikarma, gerekse ates söndürme islemlerini gerçeklestiriyoruz. Su an Gölcük’ten Gebze’ye kadar bütün ormanlarimizda onlarca ekip hareket halinde. Önümüzdeki sicakliklarinin artmasiyla itfaiye, jandarma ve polis ekipleri ile desteklerimiz sürüyor. Vatandaslarimizin son iki gündeki duyarliligindan ötürü de tesekkür ediyoruz. Ayni zamanda vatandaslar yanginlarda bize yardimci oluyorlar, uyarilarimizi dikkate aliyorlar. Su ana kadar herhangi bir mukavemetle karsilasmadik ama önümüzdeki günlerde havalarinin sicak olmasi sebebiyle önlemlerimizi arttirmaktayiz. Mayis ayindan beri yangin olmasa bile biz uyarilarimiza devam ediyorduk. Tabi yanginlarin artmasi ile birlikte bu uyari, ikazlar ve teyakkuz hali 24 saat esasina dayali bir haftadan uzun bir süredir devam ediyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile