VEDAS'tan Teknoloji Uyumlu Yatirim Çalismasi

VEDAS'tan Teknoloji Uyumlu Yatirim Çalismasi

Vangölü Elektrik Dagitim A.S. (VEDAS), havalarin isinmasinin ardindan elektrik sebekesini güçlendiren yatirim, bakim ve onarim çalismalarini hizlandirdi.

Bitlis Il Müdürlügüne bagli ekipler, il genelinde oldugu gibi Tatvan ilçesinin de enerji altyapisini güçlendirmek, teknolojiyle uyumlu yeni tesisler insa etmek için çalismalarini araliksiz olarak sürdürüyor. 2021 yilinda Tatvan ilçesine bagli Bahçelievler, Kültür ve Sirinevler mahalleleri ile eski Ahlat yolunu kapsayan bölgedeki havai hatlari yeraltina alan VEDAS ekipleri, 2022 yilinda da birçok bölgede havai hatlari yeraltina aliyor, yeni sebeke tesisleri insa ediyor.

Yatirim, bakim ve onarim çalismalari hakkinda bilgi veren VEDAS Bitlis Il Müdürü Bahadir Demir, “Ilimizin birçok noktasinda oldugu gibi Tatvan ilçemizde de eski tesislerin yerine akilli sebeke sistemimize uyumlu modern yeni tesisler insa ediyoruz. Hatlarimizi yer altina alarak sebekemizi mevsimin olumsuzluklarina karsi korurken tarihi dokusuyla ülkemizin önemli turizm merkezlerinden biri olan Bitlis’imizin kent estetigine de katki saglamis oluyoruz. Eski sebekenin yerine beton direklerle güçlendirdigimiz yeni tesisler insa ediyoruz. Aydinlatma tesislerimizi genisleterek sokak ve caddelerimizi isil isil hale getiriyoruz” dedi.



“Kesintisiz enerji için planli elektrik kesintisi sart”

Isleyen tüm sistemlerin bakima ve yenilemeye ihtiyaci oldugunu vurgulayan Demir, “Yatirim, bakim ve onarim çalismalarimiz sirasinda çalisanlarimizin ve halkimizin can ve mal güvenligini korumak amaciyla planli elektrik kesintisi yapmak zorundayiz. Planli elektrik kesintisi sirasinda bir süre enerjisiz kalan halkimizin bizlere gösterdigi anlayis için tesekkür ediyorum. Planli kesinti programimizi, sirketimizin web sitesi olan www.vedas.com.tr adresinde yayinliyor, iletisim bilgileri sistemimizde güncel olan tüketicilerimize ise SMS ile bilgilendirmede bulunuyoruz. Tüketicilerimiz, en yakin hizmet noktamiza gelerek ya da 186 Çagri Merkezimizi arayarak abone bilgilerini kolaylikla güncelleyebilirler” ifadelerinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile