VEDAS'tan Zorlu Cografyaya Teknolojik Çözümler

VEDAS'tan Zorlu Cografyaya Teknolojik Çözümler

Dogu Anadolu Bölgesinin sarp cografyasinda elektrik dagitim hizmeti veren Vangölü Elektrik Dagitim A.S. (VEDAS), cografi zorluklari teknolojik yatirimlariyla asiyor.

Enerji altyapisini güçlendirmek için merkez ve kirsal bölgelerde yatirimlarini sürdüren VEDAS, yatirim projelerine altlik olusturmak için gerekli haritalama çalismalarini insansiz hava araciyla yapiyor. Sarp cografyada insan gücüyle bir ayda yapilan çalisma, IHA sayesinde bir iki gün içerisinde bitiriliyor. Yatirim projelerine altlik olusturan çalismadaki sürenin kisalmasi, yatirimlarin faaliyete geçmesini de hizlandiriyor.

“Tüketici memnuniyeti için teknoloji”

Hizmetin kalitesini ve hizini artirmak için teknolojik gelismeleri yakindan takip ettiklerini ifade eden VEDAS Sirket Müdürü Emrullah Okuducu, “Tüketicilerimizin memnuniyetini saglamak birinci önceligimizdir. Bu çerçevede, teknolojinin tüm imkanlarindan sonuna kadar faydalaniyoruz. Yatirim projelerimizi olusturmak için ihtiyacimiz olan harita altliklarini envanterimize kattigimiz IHA ile gerçeklestiriyoruz. Bu sayede önceki dönemlerde sarp arazide belki bir ayda tamamladigimiz haritalama çalismasini artik bir iki gün içerisinde mükemmel bir sekilde tamamlayabilmekteyiz. Bu sayede yatirimlarimizin hayata geçme süresi de kisalmis olmaktadir” dedi.

Enerji altyapisini sürekli güçlü tutmak için gerçeklestirilen bakim çalismalarinda da IHA’dan faydalanildigini vurgulayan Okuducu, “Yatirim çalismalarimizda oldugu kadar isletme faaliyetlerimizde de IHA teknolojisini kullaniyoruz. Yüksek çözünürlüklü kamerasi ve üç boyutlu sebeke modeli olusturabilme kabiliyeti sayesinde elektrik sebekemizin bakim ihtiyaçlarini da yine IHA görüntülerine göre belirliyoruz. Teknolojiye yaptigimiz yatirimlarimizin karsiligini da ariza sayi ve sürelerimizin azalmasi olarak almaktayiz” ifadelerinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile