Vehbi Koç Vakfi Ve Türkiye Is Bankasi'nin Etki Girisimciligi Programi Mezunlarini Verdi

Vehbi Koç Vakfi Ve Türkiye Is Bankasi'nin Etki Girisimciligi Programi Mezunlarini Verdi

Vehbi Koç Vakfi ve Is Bankasi is birligiyle, Mayis ayinda hayata geçirilen Etki Girisimciligi Programi (EPG) tamamlandi. 5 girisim Impact Day etkinligi ile mezun oldu.



Vehbi Koç Vakfi ve Is Bankasi is birligiyle, daha yasanabilir bir dünyayi odagina alan girisimleri desteklemek üzere Mayis ayinda hayata geçirilen Etki Girisimciligi Programi tamamlandi. Tüm asamalari basariyla tamamlayan 5 girisim Impact Day etkinligi ile mezun oldu. Programdan mezun olan girisimler; Impact Day etkinliginde yatirimcilar, girisimcilik ekosisteminden paydaslar, Is Bankasi ve istirakleri ile Vehbi Koç Vakfi ve Koç Üniversitesi’nden yöneticilerle bir araya gelme imkani buldular; is modellerini ve hedeflerini paylasma sansi yakaladilar. Nitelikli egitim, saglik ve kaliteli yasam, iklim eylemi, erisilebilir ve temiz enerji, sürdürülebilir sehir ve topluluklar alanlarinda çevresel ve sosyal etki olusturan veya olusturma potansiyeline sahip; teknoloji tabanli girisimlerin ölçeklenmesine destek olmayi amaçlayan programa toplam 178 basvuru alindi.

Girisimler 3 asamada 24 haftalik egitim ve mentorluk sürecinden geçti

Yapilan açiklamaya göre, Koç Üniversitesi Girisimcilik Arastirma Merkezi KWORKS ve Is Bankasi Girisimcilik Programi Workup tarafindan, Türkiye Sosyal Girisimcilik Agi (TSGA) katkilariyla yürütülen programa seçilen girisimler; 3 asamadan olusan ve 24 hafta süren yogun egitim ve mentorluk sürecini tamamladi.

Programin birinci asamasinda girisimler; ürün veya hizmetlerinin piyasayla uyumunu ve etki odaklarini yeniden degerlendirdi, is modellerini dogruladi.

Ikinci asamada sunduklari çözümü müsteri ve pazar kosullarina daha uyumlu hale getirmek amaciyla en yalin çözümlerini gelistiren girisimciler; son asamada ise çözümlerini pazara sunarak satislarini artirdilar, yatirim arayisi süreçlerini tamamladilar.

30’dan fazla is birligi görüsmesi, 21 yatirimci bulusmasi

Program süresince çevrimiçi ve yüz yüze olmak üzere 10 egitim ve seminer organize edildi. Girisimler, programa özel olusturulan 105 kisilik mentor aginda bulunan mentorlar ile toplam 48 saat görüsürken, kendi dikeylerinde 30’dan fazla isbirligi görüsmesi ve 21 yatirimci bulusmasina katildilar.

Programin ana hedefi dogrultusunda girisimler; KUSIF (Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu) uzmanlarindan etki kavrami, etkinin artirilmasi ve ölçümü konusunda egitim ve mentorluk aldilar. Ayrica sosyal etki, hukuk, finans yönetimi, dijital pazarlama, takim kültürü olusturma gibi fonksiyonel alanlarda ihtiyaç duyduklari destege dogrudan ulasma imkâni buldular.

“Asil etkiyi güçlerimizi birlestirip büyük ölçekli girisimleri destekleyerek olusturabiliriz”

Etkinlikte konusan Is Bankasi Genel Müdürü Hakan Aran, “Girisimcilik dünyasina bakis açimiz, her zaman gruplarin güçlerini birlestirerek girisimleri desteklemesi ve bu girisimler araciligiyla toplumda etki olusturabilecek sonuçlar alabilmesi yönündedir. Workup Programi’ndan edindigimiz deneyimle sunu gözlemliyoruz; girisimcilerimiz ülke ölçeginde ses getirecek ve fark olusturacak büyüklüklere ulasmakta sorunlar yasiyor, belli bir esigi asamadiklari için çok daha uzaklara gidemiyor. Biz de Vehbi Koç Vakfi ile güç birligi yaparak Türkiye ölçeginde nasil bir fayda olusturabiliriz, hangi alanlarda bir seyleri degistirebiliriz bunu görmek için yola çiktik” dedi.



Sosyal girisimciligi ve etki girisimciligini önemsediklerini vurgulayan Aran, sürdürülebilir kalkinmanin her ülkenin ajandasinda önemli yer tutmasi gerektigini söyledi.



“Etki yatirimlari ve etki girisimleri gelecegin girisim ve yatirim modelleri olacak”

Vehbi Koç Vakfi Genel Müdürü Oguz Toprakoglu da konusmasinda, günümüzde çevresel ve sosyal sorunlarin giderek karmasiklastigini; bu karmasik sorunlara daha inovatif ve sürdürülebilir çözümler bulunmasi gerektigini söyledi.

Sosyal ve çevresel sorunlara girisimcilik modeliyle sürdürülebilir çözümler bulan girisimler için ekosistem gelistirmeye çalistiklarini, bu çalismalari yaparken, alaninda uzman, güvenilir ve etkili kurumlarla isbirligi yapmayi önemsediklerini vurguladi.

Toprakoglu, “Etki yatirimlari ve etki girisimleri, gelecegin girisim ve yatirim modelleri olacak. Dünyayi daha yasanilabilir bir yer yapmak için çalisan bu girisimler, sürdürülebilir is modelleriyle karsimiza daha da sik çikacaklar. Ihtiyaç duyduklari ekosistemi saglamak ve onlari yatirima ulasmalari konusunda desteklemek bizim üstümüze vazife ” diye konustu.



Etki Girisimciligi Programi mezunlari söyle açiklandi:

Blueit: Binalarda harcanan su miktarini, gerçek zamanli olarak takip edip optimize eden bir ’Su Yönetim Sistemi’ insa eder.

blueitfuture.com

Senyorapp: Senyorlar (50+) için olusturulmus egitim, yasam ve komünite platformudur.

senyor.app

Togi Teknoloji: Lityum iyon bataryali uygulamalara yönelik akilli, dijital enerji yönetim ve enerji depolama çözümleri tasarlayan, özgün olarak tasarlayip ürettigi batarya yönetim sistemleri ve enerji yönetim platformuyla öne çikan girisimdir.

togitek.com

Tospaa: Çocuklar ve ögretmenler için kodlama ögreniminde kullanilabilecek materyaller tasarlayan bir sosyal girisimdir.

tospaa.org

Walkino: Insanlarin hayatindaki hareketsizlige çözüm olabilmek ve sürdürülebilir kalkinma amaçlari dogrultusunda yasamaya tesvik etmek amaciyla oyunlastirilmis bir deneyim sunan mobil uygulamadir.

walkino.com
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile