Vekillere 40 metrekare akıllı oda

Vekillere 40 metrekare akıllı oda

Milletvekillerine yeni çalışma ofisleri yapılıyor. Vekillerin yeni odaları "Akıllı" olacak.

TBMM’nin yeni halkla ilişkiler binasının temeli TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin tarafından atıldı.

Yeni bina milletvekili çalışma ofisleri ile komisyon toplantı salonlarını içerisinde barındıracak.

Yeni yapılacak binada, milletvekillerine net 40 metrekare alana sahip 520 adet çalışma ofisi yapılacak.

180 metrekare bir adet, 120 metrekare 3 adet, 90 metrekare 4 adet olmak üzere 8 adet komisyon toplantı salonu olacak.

250 metrekare bir adet uluslararası toplantı salonu, katlarda 50’şer metrekarelik alana sahip 11 adet küçük toplantı salonları, 2 adet 80 metrekare, 2 adet 40 metrekare olmak üzere 4 adet grup ziyaretçi kabul salonları, bir adet 550 kişilik çok amaçlı salon, bir adet basın toplantılarının olacağı salon yapılacak.

Yeni yapılacak bu kompleksin teknik imkanlarla donatılmış akıllı bina şeklinde inşa edileceğini ifade eden TBMM Başkanı, yeni kompleksin üçü yer altında olmak üzere 11 katlı olacağını söyledi.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından ihaleye davet edilen 22 firmadan 16’sının katıldığını belirten TBMM Başkanı Şahin, "İhale sonucunda inşaat işini 108 milyon 933 bin 700 TL bedelle Haşemoğlu firması almıştır" dedi.

TBMM Başkanı, 2013 yılının başında yeni binanın milletvekillerinin istifadesine sunulacağına da dikkat çekti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile