Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi Çevre Sagligi Sube Müdürlügü, vektörel mücadele çalismalarina yaz kis devam ediyor. Ekipler, sivrisinek, karasinek, hamamböcegi, yakarca (tatarcik), pire, kene, fare gibi vektör popülasyonlarini insan sagligini tehdit etmeyecek düzeyde ilaçlama çalismasiyla kontrol altinda tutuyor.
Bin 379 personelle araliksiz mücadele
Ekipler kis aylarinda larva döneminde olan sinek ve haserelerin bulunabilecegi alanlarda yogun bir çalisma yürütüyor. 19 ilçede bin 379 personel ve 117 araçla rögarlar, fosseptik çukurlari, yagmur suyu kanallari, su biriken bodrum katlari, yüzme havuzu galerileri, metruk binalar ve atik depolama alanlari düzenli kontrol edilerek, ilaçlaniyor.
Vektörel Mücadele Kisin Da Devam Ediyor
Antalya Büyüksehir Belediyesi, vektörel mücadele çalismalarini kis döneminde de araliksiz sürdürüyor. 19 ilçede sivrisinek, karasinek, hamamböcegi gibi çesitli uçkunlarin yumurtlama döneminde etkili bir çalisma yürütüyor.



















