Veli okula gelmezse öğretmen eve gidecek

Van'ın Başkale ilçesindeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu, öğrenci velilerini evlerinde ziyaret etme projesi başlattı. Okul müdürü, rehberlik öğretmeni v

Van'ın Başkale ilçesindeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu, öğrenci velilerini evlerinde ziyaret etme projesi başlattı. Okul müdürü, rehberlik öğretmeni ve sınıf öğretmeni, öğrencinin ailesine giderek evlerinde görüşüyor.

Okul idarecileri Salih Ürün, Haşim Demirbaş, Cihan Soykan, Mükerrem Yöntemli ve sınıf öğretmeni Gülfidan Çakmak, öğrencileri Bedran ve Rabia Orhan'ın evlerine misafir oldu. Öğretmenleri kapıda karşılayan öğrencilerin annesi Hamdiye Orhan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aile ile tanışan okul heyeti, öğrencilerinin durumları hakkında bilgi verdi.

Sınıf öğretmeni Gülfidan Çakmak ve rehber öğretmeni Haşim Demirbaş, öğrenciler okuldan çıktıktan sonra asıl görevin ailede olduğunu, eve gelen öğrenciye çalışma sistemleri ve uyku düzenlerine özen gösterilmesi gerektiğini anlattı.

Öğrencilerin babası Hakan Orhan, "Bu tür ziyaretlerin yapılması fayda sağlayacaktır. Çocuklarımız okula başlayıp 5. sınıfa gelinceye kadar en az 4 –5 öğretmen değiştirmektedir. Bu da öğrenci üzerinde olumsuz etki oluşturmaktadır. Batıdaki öğrenciye hangi imkanı sağlıyorsan Doğu'daki öğrenciye de bu imkanı sağlamak lazım." dedi.

Başkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Adil Demir, ev ziyaretlerini önemsediklerini söyledi. Demir, "Çocuklar geleceğimizdir. Onlara aydınlık bir gelecek hazırlamak lazım. O da öğretmen ve anne babanın elindedir." şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile