Vemus Firmasindan BUÜ'ye TEKNOFEST Destegi

Vemus Firmasindan BUÜ'ye TEKNOFEST Destegi

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ), TEKNOFEST’te yarisacak takimlara is dünyasindan sponsorluk destegi almayi sürdürüyor. Bursa’da endüstriyel elektronik alaninda faaliyet gösteren Vemus firmasi, ön elemeyi geçmeyi basaran Prusa Roket Takimi’ni destekleme karari aldi.

BUÜ’de TEKNOFEST Yarislari için hazirliklar devam ediyor. Üniversite yönetimi, yarismaya katilacak takimlar için çalismalarini genisletiyor. Ön elemeyi geçen takimlardan olan Prusa Roket Takimi için Vemus firmasindan sponsorluk destegi geldi. Samsun’da yapilacak olan yarislara hazirlanan Prusa Roket Takimi, projeleri için gerekli olan malzeme, araç-gerecin yani sira ihtiyaç duyduklari konularda mentorluk hizmetini firmadan alacak. Isbirligi protokolü BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz ile Firma Kurucu Ortagi Murat Dayanikli arasinda imzalandi. Törende Bursa Uludag Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi yetkilileri ve Prusa Roket Takimi’ndan ögrenciler de hazir bulundu.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, ülkenin gelecegine düsünen ve üreten gençlerin yön verecegini söyledi.

Fikri olan, planlayan ve proje üreten gençlere daha fazla destek verilmesi gerektiginin altini çizen Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, “Onlar bizim gelecegimiz. Ülkemizin ve milletimizin gelecegini aydinlatacak olanlar da onlar. Ülkemizin müreffeh yarinlara ulasabilmesinin tek yolu gençlerimizin azmi ve çaliskanligindan geçiyor. Bizlere de bu gençlerimize destek vermek, onlarin her zaman yaninda olmak düsüyor. TEKNOFEST yarislarina hazirlanan ögrencilerimiz ile yakindan alakadar oluyoruz. Bu çerçevede is dünyamizin kiymetli temsilcileri ile isbirligi protokolleri imzalamaya basladik. Gençlerimize sponsorluk destegi veren Vemus Endüstriyel Elektronik firmasinin yöneticilerine üniversitemiz ve ögrencilerimiz adina gönülden tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Firma Kurucu Ortagi Mustafa Dayanikli ise Bursa Uludag Üniversitesi’nden mezun oldugunu ve gençlerle ayni süreçlerden geçtigini vurguladi. Gençlerin düsüncelerine ve projelerine çok inandigini kaydeden Mustafa Dayanikli, “Yakin gelecekte bilim insanlari ve is dünyasi temsilcileri onlar olacaklar. Bizler simdiden onlara destek olmali ve yol göstermeliyiz. Yakin gelecekte gençlerimizin ülkemiz ve milletimiz için çok kiymetli projeler üreteceklerine gönülden inaniyorum. Insallah güzel islerin ortaya çikmasina vesile oluruz. Bizlere bu imkâni taniyan Üniversite yöneticilerimize tesekkür ediyoruz. Hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Prusa Roket Takimi üyesi ögrenciler de sponsorluk destegi veren firma yöneticilerine tesekkür etti. Ögrenciler, isbirligi sayesinde proje çalismalarinin daha verimli geçecegine inandiklarini vurguladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile