Venezuela'dan Bursa'ya Davet

Venezuela'dan Bursa'ya Davet

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Büyükelçisi Jose Gragorlo Bracho Reyes'i ağırladı.

Büyükelçi Reyes, Bursa'yla Venezuela arasında ticari işbirliğinin başlatılmasını istedi. Heykel'deki tarihi başkanlık binasında gerçekleşen görüşme, sıcak bir atmosferde geçti. Venezuela'yı haksızlıklara karşı durmasıyla tanınan ve hayatını kaybeden Hugo Chavez nezdinde bildiklerini belirten Başkanvekili Abdullah Karadağ, bu ülkeyle olan ilişkilerin geliştirilmesi konusunda köprü görevi görmeye hazır olduklarını bildirdi. Venezuela Büyükelçisi Jose Gragorlo Bracho Reyes'i ilişkilerin geliştirilmesi açısından beraberinde ticaret heyetiyle birlikte Bursa'ya davet eden Başkanvekili Karadağ, "Bursa, üretimde İstanbul'dan sonra Türkiye'nin ikinci büyük kenti. Son derece gelişmiş teknolojiye ve iyi yetişmiş insan gücüne sahip, dev bütçelerde onlarca işletmemiz var. Otomotiv ve yan sanayiinde, tekstil ve yan sanayiinde, mobilyada, yaş sebze ve meyvede başkent konumundayız. Dünyada lisanslı tramvay üreten 6. ülkeyiz. Tüm bu üretim imkanları eşliğinde, Venezuela'yla yüksek boyutlarda ticaret hacmi oluşturabiliriz. Bunun için Büyükşehir Belediyesi olarak köprü görevi görmeye hazırız" dedi.

“DEİK SUNUMUNA DAVET” Venezuela Büyükelçisi Jose Gragorlo Bracho Reyes, Bursa'yı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından Ankara'da düzenlenecek Venezuela sunumuna davet etti. Bursa'nın ürettiği ürünlerin 'ülkesinde kurulması planlanan sosyal merkezlerde' satışa sunulabileceğini, kentin gelişmiş sanayisinden faydalanabileceklerini ifade eden Reyes, "İlk kez 2011 yılında geldiğim Bursa'nın üretimdeki potansiyelini iyi biliyorum. Venezuela sizler için gerçekten güzel bir imkan. Latin Amerika pazarlarına açılmanız için de bir kapı niteliğinde. Bu nedenle, ürettiğiniz ürünlerin daha iyi tanınmasını sağlamak amacıyla, sizleri yeni kurulan Venezuela-Türkiye İş Konseyi'yle ilişki içerisinde olmaya ve Ankara'da DEİK tarafından düzenlenecek Venezuela sunumuna katılmaya davet ediyorum. İnanıyorum ki bu iletişimden çok güzel sonuçlar çıkacak" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, ziyaretin anısına Büyükelçi Jose Gragorlo Bracho Reyes'e Bursa'yı tanıtan bir kitap, Bursaspor kravatı ve İznik çinisinden tablo hediye etti. Büyükelçi Reyes ise, içerisinde ülkesinde üretilen değişik tatlarda çikolatayla ajanda bulunan hediye paketini 'kendi eşinin işlediği torbayla birlikte' Başkanvekili Karadağ'a sundu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile