Venezuela Devlet Baskani Maduro, Muhalefet Ile Müzakereye Hazir Oldugunu Söyledi

Venezuela'da Devlet Baskani Nicolas Maduro, muhalefet ile Meksika'da müzakereye hazir oldugunu duyurdu.

Venezuela basininda çikan habere göre, Maduro, tüm konularin ele alinmasi için muhalefet ile diyalog masasinda bulusabileceklerini söyledi.

"Meksika'ya gitmeye haziriz, doktor Jorge Rodriguez, Miranda eyaleti Valisi Hector Rodriguez, Norveç hükümeti ve tüm muhalefet delegasyonlariyla birlikte Meksika için haziriz." ifadelerini kullanan Maduro, gerçekçi bir Venezuela gündemiyle bütün sorunlari konusmak istediklerini dile belirtti. Maduro, kismen anlasmaya varilmasi için ülkeye yük olan uluslararasi yaptirimlarin kaldirilmasi gerektigini yineledi.

Nicolas Maduro, haziran basinda, ülkede hükümet ve muhalefet arasindaki diyalogun iyilestirilmesi amaciyla Norveç hükümetinin gönderdigi komisyon üyelerinin ülkeye geldigini bildirmisti.

- Maduro, ABD yaptirimlarinin kaldirilmasini sart kosuyor

Devlet Baskani Maduro, konuya iliskin 13 Mayis'ta yaptigi açiklamada, Ulusal Meclis'in (AN) eski baskani ve muhalif lider Juan Guaido ile ABD yaptirimlarinin kademeli olarak kaldirilmasi karsiliginda görüsmeye hazir oldugunu duyurmustu.

Guaido, ABD yaptirimlarinin kademeli kaldirilmasi karsiliginda uluslararasi gözlemcilerin denetiminde ülkede "özgür ve adil" bir seçim takviminin belirlenmesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asilarinin temin edilmesi ve tüm siyasi tutuklularin serbest birakilmasi gibi taleplerde bulunmustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile