Vergi Heyetinden Dagc'ye Ziyaret

Vergi Heyetinden Dagc'ye Ziyaret

Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz ve beraberindeki heyet Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'ne ziyarette bulundu.

Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, ziyarette hafta etkinlikleri hakkında bilgiler verdi. DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy da verginin ülkemizin gelişmesinde katkıları bulunduğunu belirterek, vergi ödemenin en önemli yurttaşlık görevlerinden birisi olduğunu hatırlattı.
Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, ziyarette ayrıca, kurumun çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. Poyraz, Erzurum'un vergi tahsilatında Türkiye ortalamasına yakın bir orana ulaştığını söyledi. Poyraz, vergi barışı uygulaması kapsamında sunulun taksitlendirme imkanına mükelleflerin yüzde 91 oranında başvuruda bulunduğunu, ancak ilerleyen zaman diliminde borcunu ödeyenlerin yüzde 10'lara kadar düştüğünü ifade etti.
2008 yılı Kasım ayında çıkarılan uygulamada vatandaşların büyük oranda başvuruda bulunmalarına rağmen, iki taksit aksatma durumunda bu haklarından mahrum kaldıklarını ve bu yıl itibariyle taksitlendirme yaptırıp borcunu ödeyenlerin iyice azaldığını vurguladı. Varlık barışı uygulaması kapsamında da Türkiye genelinde 45 milyar dolar gibi bir rakama ulaşıldığını vurgulayan Poyraz, bu rakamın Erzurum'da yaklaşık 20 trilyon lira olduğunu ifade etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile