Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Adıyaman'da 2011 yılı vergi rekortmenlerine plaketleri verildi.

Polis evinde düzenlenen ödül törenine Vali Ramazan Sodan, Jandarma Albay Yusuf Yalçın, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Defterdar Şefik Tongal, İş Adamları ve Kurum müdürleri ile Amirleri katıldı. Açılış konuşmasında, çağdaş bir ortamda yaşamak için verginin öneminin çok büyük olduğunu vurgulayan Defterdar Şefik Tongal ' Vergi ödemek ve vergi toplam Anayasal bir görevdir. Bu nedenle vergi toplamada ve vergisel konularda 7'den 70'e herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Bunun içindir ki vergi kültürününtoplumun bütün kesimlerine benimsetilmesi gerekir ' dedi.

Daha sonra konuşan Vali Ramazan Sondan ise, '27 Şubat 4 Mart arasını 23. yılının kutlaması vergi rekortmenlerini Tebrik ediyorum. Vergi bir vatandaşlık borcudur toplamakta öyle iyi bir vatandaş olmanın yolu kanunlara uymak vergide bizim böyle bir mükellefimiz. Hükümetler vergi toplasın ki devlet hizmet sunabilsin. Bunlar neticede vatandaşa hastane yol okul olarak dönebilsin. O yüzden vergilerini düzenli veren vatandaşlarımızı ben tebrik ederim ' diye konuştu.

Devletin ayakta kalması için maliye yapısını kurmaya ihtiyacı vardır ifadelerini vurgulayan Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, ' Son on yılda hükümetin tutarlı ekonomik politikası ve sağlam mali yapı sayesinde 10 bin doların üzerine çıkmıştır. Yine hiç unutmam bazı anekdot vermek istiyorum yıl 1983 rahmetlik Turgut Özal Özal hükümetini kurmuş ve hükümetin bütçesi konuşuluyor. O dönemde 1983 yılında ülkemizin yapmış olduğu toplam ihracat 2 milyar 850 milyon dolar civarındadır. Vergi rekortmenlerimizitebrik ediyorum ' ifadelerini kullandı

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ın konuşmalarının ardından konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, 'Bu akşam bizi bir araya getiren bir yıldan geriden de gelsek vergi rekortmenlerini bir araya getirenlere ben teşekkür ediyorum. Vergi çok kutsaldır. Aynı zamanda düzgün vergi ödemek vatandaşlık borcudur. Vergi öderken devlete verdiği parasının kendine tekrar dönmesi hakkıdır ' dedi.

Konuşmaların ardından plaket törenine geçildi. Gelir İdaresi Başkanlığı'nca hazırlanan plaket Defterdar ŞefikTongal Vali Razaman Sodan'a verildi. Kurumlar Vergi Rekortmeni Güçlü Dokuma Tekstil adına Ziya Güçlü ve Gelir Vergisi rekortmeni Abdulkadir Çelenk'e ve Kurumlar Vergisi Adıyaman ikincisi Barteknik Yedek Parça A.Ş. adına Basri Tekindağ, plaketi Belediye Başkanı Sayın Necip Büyükaslan plaketlerini verdi. Gelir Vergisi İl ikincisi Ferhan Aslan'a ise Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Büyükkaramuklu plaket verdi. Kurumlar Vergisi İl üçüncüsü Çekül İnşaat adına Mehmet Duran'a, Garnizon Komutanı Jandarma Albay YusufYalçın plaket verdi. Gelir Vergisi İl üçüncüsü Sayın Mehmet Çalışkan'a ise, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü plaket verdi. Plaket töreninin ardından yemek ikramına geçildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile