Vestel, Ürün Ve Hizmetleriyle Sürdürülebilir Gelecege Katki Sunuyor

Vestel, Ürün Ve Hizmetleriyle Sürdürülebilir Gelecege Katki Sunuyor

Vestel, insan odakli dönüsüm stratejisiyle çevresel etkileri azaltacak yenilikçi üretim süreçlerini devreye alarak, sürdürülebilir gelecek için çalismayi sürdürüyor. Müsterilerini de düsük elektrik ve su tüketimine sahip ürünleri ve Evsel Dönüsüm Projesi ile sürece dahil ediyor.



Türkiye’nin önde gelen teknoloji sirketlerinden Vestel, tüm süreçlerinde sürdürülebilir yöntemler kullanarak ürettigi yenilikçi ürünleriyle dünya kaynaklari üzerindeki baskinin etkilerini azaltma ve dünyayi daha iyi bir yer yapma çalismalarina devam ediyor. Manisa’daki 1,3 milyon metrekarelik Vestel City’de ürettigi ürünleri dünyanin 160’tan fazla ülkesine ulastiran, teknoloji üretirken çevre dostu yöntemler kullanan sirket, 2016 yilindan beri karbon ayak izini azaltmak için de yogun çalismalar yürütüyor. Vestel’in hedefi 2050 yilina kadar tüm deger zincirinde net sifir emisyona ulasmak.

Vestel CEO’su Turan Erdogan, “Teknolojinin gücüyle tüm deger zincirinde insan odakli dönüsümü gerçeklestirmek, net sifir emisyonlu ekonomiye geçis için yenileyici is modelleri kurgulamak, çevresel ve sosyal fayda yaratarak, gelecegin ihtiyaçlarini karsilayan ve hayati kolaylastiran çözümler üretmek ana strateji alanlarimizi olusturuyor. Dünya kaynaklarini koruyan ürün ve hizmetlerimizle, ‘Evsel Dönüsüm’ gibi sosyal sorumluluk projelerimizle tüketicinin hayatini da sürdürülebilir kiliyoruz. Böylece sadece Sirketimizin degil bireylerin de karbon ayak izini azaltmalarina destek oluyoruz. 5 Haziran Dünya Çevre Günü gibi özel günleri, toplumda farkindaligin artmasi için önemli bilesenler olarak görüyoruz” ifadelerini kullandi.

Sürdürülebilir bir gelecek için ‘Evsel Dönüsüm Projesi’

Yapilan açiklamaya göre, tüm üretim faaliyetlerini sürdürülebilirlik ilkeleri dogrultusunda gerçeklestiren, düsük enerji ve su tüketimine sahip, çevre dostu ürünleriyle bireylere de daha sürdürülebilir bir yasam vadeden Vestel, geçtigimiz yil Dünya Çevre Günü’nde hayata geçirdigi ‘Evsel Dönüsüm Projesi’ ile sürdürülebilir bir dünya için adim atmak isteyen tüketiciyi de ileri ve geri dönüsüm ekosisteminin içine dahil ediyor. Elektronik atiklarin çevreye zarar vermeden geri dönüsüme kazandirilmasina olanak saglayan projede kullanilmayan eski elektronik ürünler Vestel yetkili servisleri tarafindan tüketicinin evinden randevu ile teslim alinarak, uygun kosullarda geri dönüstürülüyor. Geri dönüsüm firmasina satistan elde edilen gelir ise çevre projelerinde kullanilmak üzere sivil toplum kuruluslarina bagislaniyor. Bunun yaninda proje kapsaminda Ecording firmasi araciligi ile agaçlandirilmasi zor bölgelerde drone vasitasiyla tohum topu yöntemi ile agaçlandirma çalismalari yapiliyor. Proje kapsaminda bugüne kadar ve 500 bin adet tohum topu atildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile