Veteriner Hekim Adaylari Önlüklerini Giydi

Veteriner Hekim Adaylari Önlüklerini Giydi

Veteriner Fakültesine bu yil baslayan ögrenciler ile pandemi nedeniyle geçtigimiz yil önlük giyemeyen 2. sinif ögrencileri için geleneksel beyaz önlük giyme töreni düzenlendi.

Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli Irade Salonunda düzenlenen etkinlige ögrencilerin yani sira çok sayida akademisyen ve ögrenci yakinlari katildi.

Beyaz önlüklerinin takdim edildigi törende bir konusma gerçeklestiren Veteriner Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yavuz Selim Saglam; beyaz önlügün safligin ve sadeligin simgesi oldugunu ifade ederek: “Sevgili ögrenciler, çalismalariniz sirasinda kirlenecek beyaz önlüklerinizin temizlenmesi kolaydir. Ancak beyazin sembolündeki vicdan ve öz kirlenirse temizlenmesi çok zor. Artik sizler veteriner hekimsiniz. 180 yillik köklü bir geçmise sahip olan böylesine önemli ve kiymetli bir meslegin unvani, adinizin önünde ayrilmaz bir parça olacak. Bu nedenle mazisinde nice örnek sahsiyetler olan bu meslege, hep övgüler kazandirmanizi temenni ediyorum” dedi.

Veteriner hekimligin zor bir egitim süreci oldugunu, bu sebeple ögrencilere birbirleriyle ve akademisyenlerle iyi iliskiler kurmalari tavsiyesinde de bulunan Dekan Saglam, veteriner hekimligin, hayvan sagligi ile beraber kamu sagligi ve güvenli gidaya erisim saglamasi bakimindan stratejik bir öneme sahip oldugunu ifade ederek: “Bu süreçte desteklerini daima arkamizda hissettigimiz ve her türlü ihtiyacimiza aninda cevap veren Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomakli’ya tüm katkilari için tesekkür ediyor, bugün burada heyecanlarina ortak oldugumuz ögrencilerimize basarili bir egitim dönemi diliyorum” seklinde konustu.

Tören; akademisyenler, kamu kurum yetkilileri ve veteriner hekimler tarafindan ögrencilere takdim edilen beyaz önlüklerin giyilmesiyle sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile