Veteriner Hekimler Gida Güvenligi Için Bayramda Da Görev Basinda

Veteriner Hekimler Gida Güvenligi Için Bayramda Da Görev Basinda

Türkiye Kurban Bayraminin üçüncü gününü geride birakirken veteriner hekimler Il Kurban Komisyonu tarafindan belirlenen kesimhane ve mezbahalarda bayram süresinde görevlerinin basinda nöbet tutuyor.

Erzincan Tarim ve Orman Il Müdürlügü Hayvan Sagligi Yetistiriciligi ve Su Ürünleri Sube Müdürlügü bünyesinde görev yapan veteriner hekimler 4 gün sürecek olan Kurban Bayrami boyunca halkin gida güvenliginin saglanmasi adina mezbaha ve kesimhanelerde görev yapiyor. Ruhsatlandirilmis büyükbas ve küçükbas hayvan kesilen mezbaha ve kombinalarda canli hayvan ve hayvansal ürünlerin daha saglikli bir sekilde muayenelerinin yapilmasini ve hijyen kurallari içinde üretimlerinin saglanarak insan ve hayvan sagligi ile gida güvenligini tesis etmek amaciyla Erzincan Tarim ve Orman Il Müdürlügü tarafindan görevlendirilen veteriner hekimler, görevlerini büyük bir özveri ile ifa ediyor. Bayram boyunca Erzincan Tarim ve Orman Il Müdür Yardimcisi Serkan Kütük de veteriner hekimler ile birlikte mezbaha ve kombinalarda görev aldi.

Konuyla ilgili bilgi aldigimiz Erzincan Tarim ve Orman Il Müdürü Murat Sahin, bayram öncesinde kombina ve mezbahalarda görev yapacak veteriner hekimlerin belirlenerek görevlendirildigini ifade etti.

Bayram süresince halkimizin kurbanlarini huzur içinde kestirebilmelerini saglamak üzere ekiplerin görev basinda oldugunu kaydeden Il Müdürü Sahin, "toplumda birçok görevi üstlenen veteriner hekimlerimizin bir görevi de halk sagligi ve gida güvenliginin tesisini saglamaktir. Bu amaçla Il Kurban Komisyonu tarafindan belirlenen noktalarda görevlendirdigimiz veteriner hekimlerimiz de kanunlarin bize verdigi yetkiler çerçevesinde görevlerini sürdürmektedir" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile