Veteriner Tıbbi Ürünler Yönetmeliği'nde Değişiklik

Veteriner tıbbi ürünlerin toptan ve perakende satış yerlerinin denetiminde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il müdürlükleri yanında ilçe müdürlükleri de yetkili olacak.

Veteriner tıbbi ürünlerin toptan ve perakende satış yerlerinin denetiminde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il müdürlükleri yanında ilçe müdürlükleri de yetkili kılındı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, veteriner tıbbi ürünlerin üretimi, kullanımı, satışı, kontrolü ve temini gibi konulara ilişkin uygulamaları düzenleyen "Veteriner Tıbbi Ürünler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Bakanlık, üniversite, diğer kamu kurum ve kuruluşları ve Bakanlıktan izinli üretim yerlerindeki araştırma ve teşhis faaliyetlerinde kullanılacak ürünler veya başlangıç maddelerinin üretimi, ithali veya kullanımına, ticarete konu olmamaları ve miktarlarının uygun görülmesi kaydıyla, pazarlama izni şartı aranmadan izin verebilecek.

Veteriner ecza depolarına ruhsat verilmesiyle ilgili bürokratik işlemleri azaltmak ve işlemlerin daha hızlı yürütülmesini sağlamak amacıyla veteriner ecza deposu ruhsatı düzenleme yetkisi il müdürlüklerine verilecek.

Veteriner tıbbi ürünlerin toptan ve perakende satış yerlerinin denetiminde il müdürlükleri yanında ilçe müdürlükleri de yetkili olacak.

Ayrıca, salgın hastalıklar için gerektiğinde Genel Müdürlük onayıyla veteriner hekim raporuna dayanılarak üretim yeri izni bulunan tesislerde ve biyogüvenlik seviyesine uygun üretim alanlarında otovaksin (öz aşı) üretimine izin verilecek.

Ürün sahipleri, şap, brusella, koyun ve keçi vebası, antraks ve mavi dil, koyun ve keçi çiçek aşıları, sığırların nodüler ekzantemi ve üç gün hastalığı aşıları ile tüberkülin ve mallein testleriyle otovaksinlerin üretimi için 24 Aralık 2019'a kadar "iyi üretim uygulamaları belgesi" almak zorunda olacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile