Veterinerlik Fakültesi İçin Damızlık Koyun Anlaşması Yapıldı

Veterinerlik Fakültesi İçin Damızlık Koyun Anlaşması Yapıldı

Balıkesir'de üniversitenin veterinerlik fakültesi için damızlık koyun anlaşması yapıldı.

Balıkesir Üniversitesinin bu anlaşma ile Balıkesir'in hayvancılığına katkı sağlayacağı kaydedildi.
Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) ile Balıkesir İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği arasında, “Damızlık Koyun Yetiştiriciliği Protokolü” imzalandı. Protokol kapsamında; Balıkesir ve çevresinin üstün verimli damızlık koyun ihtiyacının karşılanması için ilk etapta 500 başlık bir sürü oluşturularak, Veteriner Fakültesi bünyesinde gelişimi gerçekleştirilecek. BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan’ın ev sahipliğinde Rektörlükte düzenlenen protokol anlaşmasında Balıkesir İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bayram Atbakan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bedri Yüksel, Prof. Dr. Oktay Arslan, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Seyrek ile Balıkesir İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Cankurt hazır bulundu. BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, üniversitenin tüm birimleri ile Balıkesir’in ekonomik, sosyal ve toplumsal gelişmesine destek olmaya devam ettiğini söyledi.

Rektör Alkan, Veteriner Fakültesinin de yapılanmasını hızla tamamlayıp öğrenci kabul ettiğini hatırlattığı konuşmasında, Balıkesir ve bölgesinin hayvancılıktaki gelişmesini ve liderlik konumunu desteklediğini kaydetti.

İmzalanan protokolle başlangıç olarak 500 adet dişi kıvırcık ve merinos cinsi küçükbaş hayvanın Veteriner Fakültesinin bilimsel altyapı ve akademik birikimi ile yetiştirilmeye başlanacağını açıkladı.

Prof. Dr. Mahir Alkan, fakülte öğrencilerinin de uygulama alanı olarak önemli bir kaynağa kavuşacağını söyledi.

Mahir Alkan, imzalanan protokolün ve işbirliğinin üniversite için hayvan yetiştiricileri, Balıkesir için hayırlı olmasını diledi

Balıkesir İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bayram Atbakan da yapılacak olan bu çalışma ile Balıkesir’de koç ve damızlık koyun bulma noktasında yaşanan sıkıntının aşılması adına önemli aşama kaydedileceğini belirtti.

Atbakan, BAÜ'nün imkanları ve öğretim üyelerinin destekleri ile verimli bir sürü yetiştirecek olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Proje ile hayvanların doğum ağırlıkları, vücut ölçüleri, kan özellikleri gibi bilgilerin sürekli takip edileceğini söyleyen Atbakan, 500 baş hayvanla başlayacak projenin kapsamını ilerleyen zamanlarda 1.500’lere çıkarmak istediklerinisöyledi.

Atbakan, kendilerine verdiği desteklerden dolayı Rektör Prof. Dr. Mahir Alkan’a teşekkür etti ve imzalanan protokolün tüm taraflar için hayırlı olmasını diledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile