Yetkililer kurban pazarı ile ilgili her türlü önlemin alındığı giriş ve çıkışların kontrol altında olduğunu açıklarken kurban pazarının ilk gününde durgunluk göze çarptı. Küçükbaş hayvan yetiştiricisi Abdullah Çoban (49) kurbanlık olarak 180 adet keçi, 60 adet koç yetiştirdiğini belirterek ilk günlerdeki satışlardan memnun olmadığını, alıcı olmadığını, kurbanlık tokluların fiyatlarının 600 lira ile bin 500 lira arasında değiştiğini söyledi.
Kurbanlıkların maliyetini korutmadığından dert yanan Çoban uzun yıllardan beri fiyatların aynı olduğunu, buna rağmen ilk günlerde pek alıcı olmadığını kaydetti.
Hasan Zengin (57) ise alıcıların fiyatları yüksek bulduğunu belirterek kurbanlık büyük koçların bin 250 lira ile 2 bin lira arasında değiştiğini söyledi.
Büyükbaş kurbanlıkların ilçedeki pazarda 6 bin lira ile 15 bin lira arasında değiştiği belirtilirken düve yasağının fiyatları ve üretüciyi etkilediği ifade edildi. Büyükbaş hayvan yetişticileri Hasan Var ve Resul Bozkurt durgunluğun zamansız damızlık düve açıklamasından kaynaklandığını belirttiler. Bozkurt kurbanlık olarak alınan düvelerin ve dişi kurbanlıkların üreticinin elinde kaldığını ifade ederek bu durumun piyasayı olumsuz etkilediğini iddia etti. Bu tür açıklamaların bir yıl önceden yapılması gerektiğine dikkat çeken hayvan yetiştiricileri alıcıların fiyatları yüksek bulduklarını belirterek kurbanlıkların ellerinde kalmaması için dua ettiler.
Kurban pazarında küçükbaş hayvanlardan en büyük teke iki bin 250 liraya satılırken, büyükbaş hayvanlardan ilk gün bir boğa 13 bin 500 liraya alıcı bulduğu açıklandı.
Vezirköprü'de Kurban Pazarında Durgunluk
Samsun’un Vezirköprü ilçesinde kurban pazarı kurularak kurbanlıklar görücüye çıkarıldı.