Vezirköprü Karma OSB Tanitildi Açiklamasi 5 Bin Istihdam

Vezirköprü Karma OSB Tanitildi Açiklamasi 5 Bin Istihdam

Samsun’da, Vezirköprü Karma Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) Tanitim Toplantisi yapildi ve OSB’nin talep toplama islemi baslatildi. 1500 dönümlük OSB’de 5 bin kisinin istihdam edilmesi hedefleniyor.

Samsun, kurulusu tamamlanan ve bugün tanitimini gerçeklesen Vezirköprü Karma OSB ile birlikte 8’i sanayi ve 1’i de Tarima Dayali Ihtisas (TDI) olmak üzere 9 organize sanayi bölgesine sahip. Onaylanan Vezirköprü Karma OSB’nin tanitiminda konusan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, önemli açiklamalarda bulundu.

“Karma OSB’de agaç ve kenevir ürünleri ana eksenlerimizi olusturacak”

Karma OSB’de agaç ürünleri ve kenevir ürünleri gibi katma degeri yüksek ürünlerin islenecegini ifade eden Zülkif Dagli, “Vezirköprü Karma OSB’ye bugün ‘Bismillah’ diyerek tanitimini baslattik. Ilimize ve ülkemize hayirli olsun. Vezirköprü’de böyle bir ihtiyaç hissediliyordu. Ilçede özellikle agaç endüstrisinde bir talep vardi. Bunlarin önünü açmak durumundayiz. Kenevir ile ilgili sanayinin gelismekte oldugunu ve yeni taleplerin oldugunu biliyoruz. Ilçe içi ve disindan ekstra talepler de gelecek. Agaç ürünleri ve kenevir ana eksenlerimizi olusturuyor. Bunun üzerinden yürürsek Vezirköprü için katma degeri yüksek bir sanayiye ulasmis oluruz. Burasi sorunsuz bir alan. 2B’den çikarttik ve yollari da tamamlandi. OSB’nin açilisini yapmadan yolunu yaptik” dedi.



“5 bin kisinin istihdam edilecegini öngörüyoruz”

Talep toplanmaya baslanan OSB’de 5 bin kisinin istihdam edilecegini dile getiren Vali Dagli, “Karma OSB 1500 dönümlük bir yer. Gida OSB’nin neredeyse 2 kati büyüklügünde bir alan. Güzel bir planlama ile yatirimcilarin buraya gelecegini biliyoruz. Iyi bir talep var. Alan, 5. derecede tesvik kapsaminda yer aliyor. Iyi mütesebbisler bunun ne demek oldugunu biliyor. Talepleri su andan itibaren almaya basladik. Kisa bir zaman sonra da altyapi çalismasina baslayacagiz. Türkiyemiz için insallah daha fazla istihdam, gelir kaynagi ve katma degerlerin gelecegi karma OSB’ler olsun diliyoruz. Vezirköprü olarak ihracatta Türkiye’de biz de variz demek istiyoruz. Vezirköprü Karma OSB’de kümülatif olarak 5 bin kisinin istihdam edilebilecegini öngörüyoruz. Sadece tekstile agirlik verilse sayi çok fazla olur ama bizim tercihimiz bu degil. Katma degeri yüksek agaç endüstrisi, kenevir ve benzeri üretim agirlikli bir karma OSB istiyoruz. Tekstil de az miktarda özellikle kadin istihdamini desteklemek üzere yer vermeyi düsünüyoruz” diye konustu.

Tanitim toplantisina ayrica Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, Vezirköprü Kaymakami Halid Yildiz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Salih Zeki Murzioglu ile ilgili kurum müdürleri ve meclis üyeleri katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile