Vezirköprü Sulama Baraji'nda 'Kuraklik' Alarmi

Vezirköprü Sulama Baraji'nda 'Kuraklik' Alarmi

Samsun’un Vezirköprü Sulama Baraji’nda kuraklik nedeniyle suyun kritik seviyeye indigini belirten Vezirköprü Ziraat Odasi Baskani Arslan Kaya, “Çiftçimiz suyu idareli ve kontrollü kullanmali” dedi.

Son yillarda Türkiye’de ve Vezirköprü’de yasanan kurakligin git gide artigini belirten Ziraat Odasi Baskani Arslan Kaya, “Ülkemizi ve özellikle ilçemizi etkileyen bir kuraklik yasiyoruz. Bu kurakliktan barajlarimizda nasibini aldi. Geçmis yillardaki verilere göre tam dolu olarak sulama sezonuna baslayan barajlarimiz, bu yil sezona yaklasik yüzde 55 doluluk oraniyla girdi. Üstüne bir de nisan yagmurlarinin yagmamasi nedeniyle çiftçimiz hububat sulamalari yapilinca barajlarimizdaki su kritik seviyeye indi” diye konustu.

Açiklamalarina devam eden Kaya, “Bu kuraklik sorununun önüne geçebilmek için, tüm çiftçilerimizin suyu idareli ve kontrollü kullanmalari, ayrica sulamasini düzenli olarak takip ederek suyu israf etmemesi gerekiyor. Kalan suyun son derece dikkatli ve bilinçli kullanilmasi artik zaruridir” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile