Vietnam'daki Apartman Yangininda Ölü Sayisi 56'Ya Yükseldi

Vietnam’in baskenti Hanoi’de 150 kisinin yasadigi apartmanda çikan yanginda can kaybi 56’ya yükseldi.

Güney Asya ülkesi Vietnam’in baskenti Hanoi’deki apartman yangininda can kaybi sayisi artti. Baskentte 150 kisinin yasadigi 9 katli apartmanda Sali gecesi çikan yanginda can kaybi sayisi 56’ya yükseldi. Hayatini kaybedenlerin 4’ünün çocuk oldugu ve 39 cansiz bedenin kimligi tespit edildi. Yangin sirasinda onlarca kisinin binada mahsur kaldigi, en az 37 kisinin yarali oldugu bilgisi paylasildi.

Bölgeyi ziyaret eden Vietnam Basbakani Pham Minh Chinh, ölenlerin ailelerine bassagligi dileyerek, “Bunun gibi bir trajediyi önlemek için düzenlemelerin ciddiye alinmasi gerektigini” ifade etti.

Chinh, yangini önleme ve yanginla mücadelede bu olayin bir ders olarak alinmasi gerektigini sözlerine ekledi.

Sali günü yerel saatle 23.00 siralarinda çikan yanginda alevler kisa sürede tüm binayi sarmis, bölgeye 15 itfaiye araci, ambulans ve polis ekibi sevk edilmisti. Binanin yer aldigi sokagin darligi nedeniyle itfaiye yangina yakindan müdahale edemezken, alevler 3 saat sonra söndürülebilmisti.

Öte yandan, geçtigimiz yil Vietnam’in güneyinde Binh Duong eyaletnde bir karaoke salonunda çikan yanginda 32 kisi hayatini kaybetmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile