VIOP'ta Endeks Kontrati Güne Yatay Basladi

Borsa Istanbul Vadeli Islem ve Opsiyon Piyasasi'nda (VIOP) agustos vadeli BIST 30 endeksine dayali kontrat, güne yatay baslamasinin ardindan 1.589 puanda dengelendi.

Agustos vadeli endeks kontrati, en yüksek 1.590,50, en düsük 1.586,25 puani görmesinin ardindan önceki normal seans kapanisinin hemen altinda, 1.589,00 seviyesinden islem görüyor.

Dün alicili seyreden endeks kontrati, normal seansi önceki kapanisa göre yüzde 0,6 artisla 1.590,25 puandan tamamladi. Endeks kontrati, aksam seansinda ise 1,587,25 puana geriledi.

Analistler, ABD Gida ve Ilaç Dairesi'nin (FDA) Pfizer ile BioNTech'in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisina 16 yas ve üstü için tam kullanim onayi vermesi ve son açiklanan makroekonomik veriler nedeniyle destekleyici para politikasinin bir süre daha devam edecegi beklentisinin küresel ölçekte risk istahini artirdigini belirterek, ekonomideki toparlanmaya iliskin soru isaretlerinin ise fiyatlamalari zorlastirdigini kaydetti.

Yarin baslayacak Jackson Hole Ekonomi Politikalari Sempozyumu'nda, ABD Merkez Bankasi (Fed) Baskani Jerome Powell'in cuma günü yapacagi konusmanin piyasalarin odagindaki yerini korudugunu aktaran analistler, bugün yurt içinde kapasite kullanim orani ve reel kesim güven endeksi, yurt disinda ise Almanya'da Ifo endeksleri ve ABD'de dayanikli tüketim mallari siparislerinin takip edilecegini söyledi.

Analistler, teknik açidan ise endeks kontratinda 1.590 ve 1.615 seviyelerinin direnç, 1.570 puanin destek konumunda oldugunu ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile