VIOP'ta Endeks Kontrati Haftaya Düsüsle Basladi

Borsa Istanbul Vadeli Islem ve Opsiyon Piyasasi'nda (VIOP) aralik vadeli BIST 30 endeksine dayali kontrat, haftaya düsüsle baslamasinin ardindan 2.200 puan seviyesinde alici buluyor.

Aralik vadeli endeks kontrati, açilista en düsük 2.111,50 puani görmesinin ardindan, saat 09.35 itibariyla önceki normal seans kapanisinin yüzde 5,7 altinda 2.200,00 seviyesinden islem görüyor.

Cuma günü 2.739,25 puani görmesinin ardindan sert bir sekilde düsüse geçen endeks kontrati, normal seansi önceki kapanisin yüzde 10,1 altinda 2.333,50 puandan tamamladi. Endeks kontrati aksam seansinda da düsüsünü sürdürerek 2.263,50 puana indi.

Analistler, geçen hafta merkez bankalarinin sahinlesen durusu ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininda Omicron varyantina iliskin endiselerle piyasalarda azalan risk istahinin yeni haftada da etkisini sürdürdügünü söyledi.

Yurt içinde, 14 günlük yükselisin ardindan cuma günü pay piyasalarinda görülen saticili seyrin, yeni haftanin açilisinda da etkili olduguna deginen analistler, artan oynaklik nedeniyle yatirimcilarin islemlerinde temkinli davranmasinin faydali olabilecegini ifade etti.

Analistler, bugün veri gündeminin sakin oldugunu belirterek, teknik açidan endeks kontratinda 2.100 puanin destek olarak öne çiktigini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile