Vitrindeki Aksesuarlari Inceleyenlere 'Patili' Sürpriz

Vitrindeki Aksesuarlari Inceleyenlere 'Patili' Sürpriz

Eskisehir’de bir bijuteri dükkâninda beslenen ve maskot haline gelen sokak köpekleri vatandaslarin dikkatini çekerken, isletmeci ise örnek davranisindan dolayi takdirleri topluyor.

Doktorlar Caddesi olarak bilinen Ismet Inönü 1 Caddesi’ndeki bir bijuteri dükkâni, yillardir her gün sokak köpeklerini besliyor. Isimleri Çakir, Peynir ve Zeytin olan sokak köpekleri, istedikleri zaman dükkânin içerisinde kendilerine ayrilan yerlerde saatlerce uyuyor. Merdiven altinin yani sira özellikle vitrin önünde uyuyan köpekler, caddeden geçen insanlarin ilgisini çekiyor. Sevimli patili dostlara soguk havalarda sicak bir siginak haline gelen dükkânin yetkilisi, müsterilerin kendilerini takdir ettigini söyledi.



“Biz onlari besliyoruz, dükkânin içerisine de aliyoruz”

Magazada yaklasik 3 senedir görev yaptigini belirten Aykut Altun, köpekleri her gün beslediklerini anlatti. Köpekler arasinda siyah renkli olan Zeytin’in çevredeki halk tarafindan tanindigini ve oldukça sevildigini aktaran Altun, “Zeytin benden önce de buraya geliyormus. En eskisi o. Peynir ve Çakir da yaklasik 2 senedir her gün gelir. Biz onlari besliyoruz, dükkânin içerisine de aliyoruz. Vitrin önünde onlar için yapmis oldugumuz alanda ve merdivenin altinda uyuyorlar. Aksam oldugunda da zaten lambalarin salter seslerini duyduklari gibi kendileri disari çikiyorlar. Gerçekten çok akilli ve sevimliler. Herkes çok seviyor” diye konustu.



“Müsterilerimiz bizi takdir ediyor”

Köpeklere dükkânda sicak bir ortam sunuldugunu gören müsterilerin kendilerini takdir ettigini söyleyen Altun, “Gelen müsterilerimiz onlarla ilgili bizden övgüyle bahsediyorlar. Mesela geçtigimiz senelerde yurtdisindan bir müsterimiz gelmisti, bu sene de ayni müsteri gelip köpeklerin halen burada oldugunu gördügünde tesekkürlerini iletti. Ayriyeten destek olarak köpek mamasi getirenler de oluyor, sag olsunlar” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile