Viyana 'Arda'yi Seçti

Viyana 'Arda'yi Seçti

Izmir Ekonomi Üniversitesi (IEÜ) Hukuk Fakültesi’nden bu yil mezun olan Arda Ataoguz, dünyanin en iyi üniversiteleri arasinda gösterilen 659 yillik Viyana Üniversitesi’ne yüksek lisans için kabul edildi. Dünyadaki sayili ögrenci arasina girmeyi basaran Ataoguz, bir yil kalacagi Viyana’da, ‘Avrupa ve uluslararasi ticaret hukuku’ alaninda egitim alacak. Kariyerine uluslararasi hukuk alaninda devam etmeyi hedefleyen Ataoguz, “Üniversitem sayesinde edindigim bu firsati çok iyi kullanmak, kariyerim için güçlü temeller atmak istiyorum” dedi.

Izmir Ekonomili Arda Ataoguz’un yüksek lisans için kabul almasinda, derslerindeki basarinin yani sira ‘Farazi dava’ dersi kapsaminda katildigi ve yine Viyana’nin ev sahipliginde düzenlenen ‘Willem C. Vis Moot’ adli kurgusal dava yarismasi da belirleyici oldu. Ingilizceye olan hakimiyeti, bilgi birikimi, ifade ve sözlü savunma becerisiyle dikkat çeken Ataoguz, yarismadaki bu performansiyla kendisine Viyana kapisini açmis oldu.

Kendimi kanitlama firsati buldum

Uluslararasi alanda egitim alarak kendisini gelistirme firsati bulacagi için çok mutlu ve heyecanli oldugunu söyleyen Ataoguz, “Iyi bir hukukçu olmak, liseden beri en büyük hedefimdi. Bunun için çok çalistim, emek verdim ve sonunda mezun olmayi basardim. Bununla beraber yüksek lisansla egitimime yurt disinda devam etmeyi çok istiyordum. Viyana Üniversitesi de hedefledigim üniversitelerden biriydi. Uluslararasi alandaki en prestijli kurgusal dava yarismasi olarak gösterilen Willem C. Vis Moot’ta daha önce üniversitemizi temsil ettim. Dünyanin en saygin hukuk fakültelerindeki ögrencilerle yaristim. Bu yarismanin tüm giderleri de üniversitemiz tarafindan karsilandi. Bu yarisma esnasinda çevremi gelistirdim, kariyer hedeflerimin temelini attim. Yabanci dilimi, hukuk bilgimi ve kisisel becerilerimi gösterme, kendimi kanitlama imkani buldum. Viyana Üniversitesi’ne kabul almamda bu durum çok etkili oldu. Fakültemin sagladigi imkanlari avantaja çevirdim” dedi.



Çok önemsiyorum

Annesinin ögretmen, babasinin ise mühendis olduguna, her ikisinin de yüksek lisans yaptigina dikkat çeken Ataoguz, kendisinin ise ailedeki tek hukukçu oldugunu vurguladi. Ataoguz, “Gelecegim için net ifadeler kullanmak istemiyorum. Ancak gönlümde yatan, uluslararasi hukuk alaninda ilerlemek. Iste bu yüzden Viyana’da egitim alacak olmami daha da önemsiyorum. Benim de yüksek lisans yapmamla birlikte çekirdek ailemizin tüm fertleri yüksek lisans mezunu olacak. Bu süreçte bana destek olan aileme ve tüm hocalarima tesekkür ediyorum. Ülkemi en iyi sekilde temsil etmek ve bana güvenenleri mahçup etmemek için çok çalisacagim” diye konustu.



En iyisini yapacagina inaniyorum

IEÜ Hukuk Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sevilay Uzunalli ise Arda’yi tebrik ederek, “Arda’nin, tipki üniversitemizde oldugu gibi Viyana’da da basarili olarak en iyisini yapacagina yürekten inaniyorum. Fakülte olarak, Türkiye’nin en iyi hukukçularini yetistirmek için çalisiyoruz. Akademisyen kadromuzla, egitim içeriklerimizle her zaman iddiali ve basari olduk. Ancak biliyoruz ki egitim, sadece teorik bilgiden ibaret degil. Ögrencilerimize en iyi bilgiyi verirken; onlarin kariyer yolculugunu aydinlatacak, çevrelerini gelistirecek adimlari da atiyoruz. Iste Arda’nin hikayesi, bunun çok güzel bir örnegi. Fakülte olarak uluslararasi alanda sagladigimiz güçlü is birligi, ne mutlu bize ki Arda’yi Viyana’ya tasidi. Bu arada ’Farazi uluslararasi ticari tahkim’ dersinin de Ege Bölgesi’nde sadece bizim üniversitemizde verildigini belirtmek isterim. Arda’ya çok güveniyor; basarili bir hukukçu olarak hedeflerine ulasmasini temenni ediyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile