Vodafone'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında Habitat Derneği iş birliğiyle başlatılan 'Yarını Kodlayanlar' projesi ile '11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü' kapsamında Mardin GAP Gençlik ve Kültür Evi'nde 15 kız çocuğu kodlama eğitimi aldı.
Yaşları 7-14 arasında değişen öğrencilere programlamaya giriş, uygulama yapmak, hikaye oluşturmak ve oyun yapmak gibi konularda bilgi verildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, teknoloji tüketen değil, teknoloji üreten bir nesil yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek, Habitat iş birliğiyle hayata geçirdikleri 'Yarını Kodlayanlar' projesi ile Türkiye'de çocukların dijital kültürle yetişmesine katkıda bulunduklarını kaydetti.
Süel, 'Kodlama bilen çocuklar, Türkiye için hedeflediğimiz 'gigabit toplumu'nun hem mimarları hem de aktörleri olacak. Projemizin önemli bir ayağını da kız çocuklarına yönelik eğitim verilmesi oluşturuyor. Buna göre, kodlama eğitimlerinin ilk etabında 232 kız öğrenciye kodlama eğitimi verdik. 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında Mardin'de düzenlediğimiz eğitimde 15 kız çocuğunu bilgisayarla tanıştırdık. Vodafone olarak, Türkiye'yi dijital geleceğe ve 'gigabit toplumu'na çocuklarımızla taşımaya devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.
'Yarını Kodlayanlar' projesi kapsamında İstanbul, Samsun, İzmir, Kayseri ve Mardin'de 7-14 yaş arası çocuklara kodlama eğitimi veriliyor. Her ilde 100 çocuğun katılımıyla gerçekleştirilecek hackhaton’lar ile sona erecek eğitimler ile ekim ayı sonuna kadar toplam bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor.
Vodafone'dan Mardinli Kız Çocuklarına Kodlama Eğitimi
Türkiye Vodafone Vakfı’nın Habitat Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği 'Yarını Kodlayanlar' projesi kapsamında Mardinli kız çocuklarına kodlama eğitimi verildi.