Vodafone Türkiye, 2. Çeyrekte Servis Gelirlerini Artırdı

Vodafone Türkiye, 2010-11 mali yılının 2. çeyreğinde, servis gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29.5 artırdı.

Vodafone Türkiye 2010-11 mali yılının 2. çeyrek dönemi olan Temmuz-Eylül 2010 sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Vodafone Türkiye'nin servis gelirleri 2. çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29.5 oranında artışla önemli bir büyüme kaydetti. Vodafone Türkiye'nin son üç çeyrektir sergilediği yüksek çift haneli büyüme grafiğinde, 2009-2010 mali yılı itibariyle devreye alınan yeni stratejik program doğrultusunda odak alanları olarak belirlenen faturalı abone, kurumsal müşteri ve data gelirleri önemli
rol oynadı. Faturalı abone sayısı yüzde 67 oranında artış gösterirken, kurumsal müşteri segmentindeki servis gelirlerinde büyüme yüzde 47, data gelirindeki artış ise yüzde 99 olarak gerçekleşti.
Vodafone Türkiye'nin bu büyümesi karlılığa da olumlu yansırken, mali yılın ilk altı ayının (Nisan-Eylül 2010) FAVÖK'ü (Faiz, Vergi ve Amortisman Öncesi Kar) yılın aynı dönemine göre 4 kat artarak 218 milyon TL ve yüzde12.2 olarak gerçekleşti.
Şirket, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yüzde 25.1 gelir pazar payına ve de yüzde 26.5 abone pazar payına ulaşarak pazardaki konumunu güçlendirdi ve toplam abone sayısını 16.5 milyona yükseltti.
Numara taşımanın 2. yıldönümünde, Vodafone'un sunduğu hizmet ve tarifeleri tercih ederek Vodafone'a taşınan toplam numara sayısı 8 milyonu ve net taşınan numara sayısı ise 1.7 milyona ulaşırken, numara taşımada en çok tercih edilen mobil operatör unvanını pekiştirdi.
"Aktif abone" sayısını artırmaya odaklanan Vodafone'un ARPU (abone başına gelir) performansı da son derece başarılı gelişti. Son çeyrekte, faturalı ve faturasız aboneler için ortalama (blended) ARPU, geçen yıla göre yüzde 21 artışla 18.6 TL seviyesine yükseldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile