Vodafone Türkiye'den Engellilere Yüzde 43 İndirim

Vodafone Türkiye, Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında engellilerin toplumsal hayata eşŸit katılımına verdiğŸi desteğŸi sürdürüyor.

şžirketten yapılan açıklamaya göre, geçen sene Vodafone Türkiye'nin engelliler adına verdiğŸi tüm ürün, hizmet ve projelerinin tek çatı altında topladığŸı "DüşŸler Kulübü" programı kapsamında, mobil teknolojilerle engelleri aşŸma yolunda yenilikler devam ediyor.
Vodafone Türkiye, aylık sabit ücretlerinden yüzde 43 Katma DeğŸer Vergisi (KDV) ve ǖzel İletişŸim Vergisi (ǖİV) indirimi engelli aboneleri için uyguluyor. Böylece tarifelerdeki KDV ve ǖİV kadar indirimi Vodafone, engelli abonelerin yerine üstlenmişŸ oldu. 2008 yılından bu yana engelli ve sosyal dezavantajlı bireyleri toplumla bütünleşŸtirmek hedefiyle faaliyet gösteren ve DüşŸler Akademisi KaşŸ merkezi ile erişŸim alanını artıran DüşŸler Akademisi projesiyle ise bugüne kadar yaklaşŸık 3 bin 500 engelli bireyin toplumsal hayata eşŸit katılımı sağŸlandı.
Açıklamada görüşŸlerine yer verilen Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu BaşŸkanı Hasan Süel, Vodafone Türkiye olarak çifte sorumluluk anlayışŸıyla ticari faaliyetler kadar sosyal sorumlulukları da önceliklendirildiğŸini belirterek, şŸunları kaydetti:
"Türkiye Vodafone Vakfı aracılığŸıyla, ülkemizde sosyal sorumluluk alanında fikir önderliğŸi yapıyoruz. Sosyal hayatın olanaklarından yeterince faydalanamayan veya ekonomik hayatta varlık gösteremeyen bireylerin önündeki engelleri kaldırarak, toplumsal değŸişŸimin ve gelişŸimin öncüsü olma amacıyla önemli çalışŸmalar yürütüyoruz. Bugüne kadar 3,5 milyon insana dokunduğŸumuz Türkiye Vodafone Vakfı'nın odak alanlarından biri engelli bireyler. Engelli olmanın, insan olma halinin doğŸal bir parçası olduğŸuna inanıyor, onları topluma kazandırmak için çalışŸıyor, onların hayatlarını kolaylaşŸtıracak ürünler ve servisler hayata geçiriyoruz. Bu bakışŸ açısıyla verdiğŸimiz tüm ürün, hizmet ve projelerimizi 'DüşŸler Kulübü' çatısı altında topladık."
Süel, bu kapsamda sosyal hayata erişŸilebilirlik, ekonomiye katılım ve kişŸisel gelişŸim, teknolojiye erişŸim olmak üzere 3 ana alana odaklandıklarını ifade ederek, "2008 yılında engelli vatandaşŸlarımızı toplumla bütünleşŸtirmek hedefiyle hayata geçirdiğŸimiz DüşŸler Akademisi çatısı altında, yaşŸamlarında büyük açılımlar yaratacağŸına inandığŸımız sanat gibi güçlü bir aracı kullanarak, öncelikle kendi potansiyellerinin farkına varmalarını sağŸladık ve bugüne kadar yaklaşŸık 3 bin 500 engelli gencimizin kültür, sanat ve spor aracılığŸıyla sosyo-ekonomik hayata katılımlarına destek olduk" değŸerlendirmesinde bulundu.

 
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile