Vodafone Türkiye'den Kitalararasi Ilk Terabit IP Baglantisi

Vodafone Türkiye, Asya ve Avrupa’yi ilk kitalararasi 1 tbps (terabit/s) temiz kanal IP arayüzüne baglayan bir denemeyi basariyla tamamladi.

Sirket açiklamasina göre, Vodafone, sebeke altyapisini yeni nesil teknolojilerle gelistirmeye devam ediyor. Mobil sebekesini hizla 5G’ye hazirlayan ve artan veri trafigini en etkin sekilde tasimak için altyapi yatirimlarini araliksiz sürdüren Vodafone, IP sebekelerde de en yeni teknolojileri müsterilerin deneyimine sunuyor.

Bu baglamda Vodafone Türkiye, Asya ve Avrupa’yi ilk kitalararasi 1 tbps (terabit/s) temiz kanal IP arayüzüne baglayan bir denemeyi basariyla tamamladi. Böylece Vodafone Türkiye’nin gelecege dönük IP mimarisine yönelik devam eden modernizasyon çabasinin bir parçasi olarak kapasitif anlamda önemli bir adim atilmis oldu.

Açiklamada görüslerine yer verilen Vodafone Türkiye Icra Kurulu Baskan Yardimcisi Thibaud Rerolle, Türkiye’nin dijitallesmesi sürecinde en yeni ve en faydali teknolojilere odaklandiklarini belirtti.

Vodafone olarak, müsterilere en iyi hizmeti kesintisiz ve güvenilir bir sekilde sunabilmek için teknolojiyi en iyi sekilde kullandiklarini aktaran Rerolle, yaptiklari altyapi yatirimlariyla hem fiber ayak izlerini genislettiklerini hem de daha yüksek kapasiteleri son kullanicilarin hizmetine sunduklarini kaydetti.

Rerolle, kullanilan bu teknoloji sayesinde 1 terabit/s iki baglanti noktasinin birbirine baglanarak Vodafone Türkiye sebekesinde kitalararasi test trafiginin tasindigini bildirdi.

Bu gelismenin Türkiye’nin dijitallesme sürecine de ciddi katkilar sunacagini vurgulayan Rerolle, su ifadeleri kullandi:

"Yeni nesil telekom sirketi olma vizyonumuz dogrultusunda bir yandan mevcut altyapimizi gelistirirken, diger yandan da dijitallesme yolunda yeni teknolojileri test etmeye ve sebekemize dahil etmeye devam edecegiz. Tüketiciler, ev çalisanlari ve isletmelerden gelen, degisen ve büyüyen internet trafigi modelleri, servis saglayici sebekelerinin kapasite sinirlarini zorluyor. Vodafone, terabit arayüzlere sahip yönlendiricileri kullanarak, yeni nesil uygulamalari ve erisim teknolojilerini desteklemek için IP sebekesinin kapasitesini 10 kat artirabilecek. Bu teknoloji, Türkiye’nin uluslararasi veri pazarindaki kabiliyetlerini artirarak bölgede güçlü bir oyuncu olmasina katki saglamakla birlikte, yüksek kapasiteli, düsük gecikmeli 5G hizmetlerinin saglanmasi için önemli bir kilometretasi asilmis oldu."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile