Vodafone Türkiye'nin Servis Gelirleri Ilk Çeyrekte Yüzde 19,6 Büyüdü

Vodafone Türkiye'nin Servis Gelirleri Ilk Çeyrekte Yüzde 19,6 Büyüdü

Vodafone Türkiye, 2021-2022 mali yilinin ilk çeyreginde büyümesini sürdürdü. Nisan-Haziran 2021 dönemine ait ilk çeyrek sonuçlarini açiklayan sirket, servis gelirini geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 19,6 artirdi.



Vodafone Türkiye, 2021-2022 mali yilinin ilk çeyreginde büyümesini sürdürdü. Nisan-Haziran 2021 dönemine ait ilk çeyrek sonuçlarini açiklayan sirket, servis gelirini geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 19,6 artirdi. Servis gelirleri mali yilin ilk çeyreginde ise 3,9 milyar TL’ye ulasti. Ilk çeyrekte, sirketin mobil abone sayisi 24 milyonu asarken M2M (Makineler arasi iletisim) dahil toplam mobil abone sayisi ise 26,6 milyona ulasti. Sirket, faturali abone sayisini geçen yilin ayni dönemine göre yaklasik 1,1 milyon artis ile 15,7 milyona çikardi. Türkiye’nin 81 ilinde 24 bini askin 4.5G iletisim noktasi ile hizmet veren sirket, böylece 4.5G’de en genis kapsamaya sahip operatör olmayi sürdürdü.

Sabit hizmetlerde büyüme

Genisbant teknolojilerinde de kullanicilarina hizmet sunmaya devam eden sirket, sabit genisbant abone sayisi geçen yilin ayni dönemine göre 128 bin artisla 1,2 milyona ulasti.

17,2 milyon dijital kullanici

Tüm kanallarda dijitallesme odagiyla faaliyetlerini sürdüren sirket, müsterilerine uçtan uca sadelestirilmis bir dijital deneyim yasatmak için çalismalarini sürdürüyor. Sirketin "Vodafone Yanimda", Online Self Servis ve Vodafone TV uygulamalari gibi dijital kanallarini kullanan aylik aktif kullanici sayisi 17,2 milyona ulasti.

Data kullaniminda yüzde 40,3 artis

Mali yilin ilk çeyreginde sirket kullanicilarinin toplam mobil data kullanimi, geçen yilin ayni dönemine kiyasla yüzde 40,3 artisla 742,2 petabyte’a yükseldi.

Yerli yazilim sirketi FGS’nin yüzde 50’sini satin aldi

Dijital servislerde büyümeyi hedefleyen sirket, geleneksel Sabit Ses Santrali (PBX) altyapisini yeni nesil çözümlerle buluta tasiyan yerli teknoloji ve yazilim sirketi FGS’nin yüzde 50’sini satin aldi. FGS, Türkiye’deki tüm sektörlere hizmet veren bir firma olmaya devam edecek. Yüzde 100 Türk sirket oldugu belirtilen FGS’nin ürün ve hizmetleri diger Vodafone ülkelerine de ihraç edilecek.

Yüzde 100 yenilenebilir enerji hedefine ulasti

Daha sürdürülebilir bir gelecege katkida bulunma hedefiyle faaliyet gösteren sirket, sebekesini ve ofislerinde kullandigi elektrigin tamamini yenilenebilir enerji kaynaklarindan kullanmaya basladi.

Böylece yüzde 100 yenilenebilir enerji hedefine planlanan tarihten 3 yil daha erken ulasan sirket, sebekesinin tamaminda yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanan ilk operatör oldugu belirtildi.

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy 2021-22 mali yili birinci çeyrek sonuçlarini söyle degerlendirdi: “Türkiye’nin dijitallesmesine liderlik etme vizyonumuzla çalismalarimizi sürdürüyoruz. Mali yilimizin birinci çeyreginde servis gelirlerimizi yüzde 19,6 artirarak istikrarli büyümemizi sürdürdük. Ülkemizin dijitallesmesinde önemli adimlardan biri 5G olacak. Beklentimiz önümüzdeki yil 5G ihalesinin yapilmasi ve 2023 yilinda da 5G teknolojisinin kullanima sunulmasi yönünde. Dünya çapinda 5G teknolojisinin gelisiminde kritik rol oynayan Grubumuz, Ingiltere, Ispanya, Almanya ve Italya gibi 10’u askin ülkede 5G sebekesini devreye aldi. Bu güçlü global birikimi tam 15 yildir Türkiye’ye de tasiyoruz. Türkiye’nin 5G’ye hazirlanmasi konusunda kamu otoriteleriyle isbirligi halindeyiz. Türkiye’yi dijitallesme liginde hizli adimlarla tirmandiracak olan 5G uygulamalari, simdiden mevcut sebekemiz üzerinde çalismaya basladi.

Yeni nesil kapsamamizla müsterilerimiz için 10 kata kadar daha yüksek hiz, daha fazla baglanti sayisi ve daha düsük gecikme süresi saglayabilecegiz. Sirket olarak, teknolojideki gücümüzü kullanarak Türkiye’yi dünya dijitallesme liginin üst siralarina tasimaya devam edecegiz".
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile