Volvo Gençler Yelken ISAF Dünya Şampiyonası'nda final heyecanı

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti desteği ile 59 ülkeden 238 tekne ve 331 sporcunun katılımıyla Ataköy Marina

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti desteği ile 59 ülkeden 238 tekne ve 331 sporcunun katılımıyla Ataköy Marina'da düzenlenen Volvo Gençler Yelken Dünya Şampiyonası'nda sona yaklaşılıyor.

Dünyanın en iyi yelken sporcularının ülkelerini 5 ayrı sınıfta ve 8 kategoride temsil ettikleri şampiyona 16 Temmuz Cuma günü yapılacak yarışlarla sona erecek. Yarın akşam Sheraton Otel Ataköy Havuz başında yapılacak Ödül töreninde her bir sınıfın dünya şampiyonları belirlenirken ayrıca en çok puanı toplayan ülkeye Volvo Trophy ödülü verilecek.

Uluslararası Yelken Federasyonu (ISAF) tarafından bu yıl 40. kez düzenlenen ve dünyanın en prestijli 3. yarışı olarak kabul edilen şampiyonada şu ana kadar sarı, mavi ve turuncu renklerdeki parkurlarda, Laser Radial Erkek – Kız, 420 Erkek – Kız, RS:X Erkek- Kız, ve 29er Karma ve SL16 kategorilerinde genel klasman sonuçları belirlendi.

Türk sporcularndan Laser Radial Erkek Levent Ahıskalı, 420 Kız kategorilerinde İpeknaz Özden – Deniz Gökmeral çifti ilk 10 içerisinde yer alıyorlar.

Bugün rüzgarın azlığı nedeniyle hiçbir yarış gerçekleştirilemedi. Yarışların başlamasıyla çıkacak sonuçlar paylaşılacak.

Dün alınan sonuçlara göre; Ülkeler sıralamasında Volvo Trophy'de 1. Fransa, 2. İngiltere, 3. İspanya, 4. Polonya, 5. İtalya olarak belirlendi. Türkiye 59 ülke arasında 6. sırayı alarak büyük bir başarı sağladı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile