Volvo Gençler Yelken Isaf Dünya Şampiyonası'nın hazırlıkları tamamlandı

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından; İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti desteği ile Ataköy Marina'da düzenlenen Volvo Gençler Yelken Dünya Şampiyo

Türkiye Yelken Federasyonu tarafından; İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti desteği ile Ataköy Marina'da düzenlenen Volvo Gençler Yelken Dünya Şampiyonası yarın yapılacak ilk yarışlarla başlayacak.

ISAF (Uluslararası Yelken Federasyonu) tarafından 23 farklı ülkede gerçekleştirildikten sonra ilk kez İstanbul'da düzenlenen şampiyonaya en son kayıtlara göre 59 ülkeden toplam 238 tekne 331 sporcu katılıyor. Güney Afrika'dan Arjantin'e, Paraguay'dan Fransa'ya, Türkiye'den Kanada'ya kadar dünyanın tüm kıtalarından ülke çocukları İstanbul'da buluşuyor.

2010 Volvo Gençler Yelken ISAF Dünya Sampiyonasi Kategorileri

Ekipman Toplam Bot Toplam KişiKategorileri

Laser Radial Erkek5050Tek kisilik erkek

Laser Radial Kız 4646Tek kisilik kız

420 Erkek3672Iki kisilik erkek

420 Kız2856Iki kisilik kiz

RS:X Erkek3030Windsurf erkek

RS:X Kız 1919Windsurf kiz

Sirena SL16 Karma1122Katamaran (karma ekip)

29er Karma 1836Yüksek performans teknesi (karma ekip)

TOPLAM 238331

11 Temmuz Pazar günü saat 12:00 de başlayacak yarışlar öncesinde, sporcular marmara denizinde antreman yarışı yaptılar. 5 ayrı sınıfta gerçekleşen yarışlarda takımlar hem kullanacakları ekipmanları , hem rüzgar şartlarını hem de rakiplerini tanıdılar.

16 Temmuz'da sona erecek şampiyonada 19 yaş altı Genç Yelkenciler Dünya Şampiyonası'nda sporcular ilk defa 5 sınıfta 8 kategoride yarışacak.

Kızlar ve Erkekler kategorilerinde düzenlenecek yarışlarda her bir kategorinin Dünya Şampiyonları belirlenecek. Yüksek performans teknesi 29er ilk defa İstanbul'da kullanılacak. Laser Radial Erkek- Kız, 420 Erkek – Kız, RS:X Erkek- Kız, SL16 karma ve 29er Karma kategorilerinde gerçekleşecek Şampiyona'da ülkemizi temsil edecek Milli Takımımız bu şampiyonada hem tecrübe kazanacak hem de 60 ülke sporcularıyla kaynaşma fırsatını yakalayacak.

Uluslararası Doping Kontrol Ajansı (WADA) adına Şampiyono'ya katılacak Olimpik Windsurf dalında 3 kez Olimpiyat madalyası sahibi olan Alessandra Sensini genç yelkencilere doping hakkında bilgiler verecek. 1971 yılından buyana ISAF tarafından düzenlenen Gençler Dünya Şampiyonası İstanbul'da 40. yılını kutlayacak.

Şampiyona boyunca yarışlar İ- Marine tarafından yarış tekneleri üzerinde kurulacak sistemle, internet üzerinden canlı yayınla istatiksel bilgiler dahil detaylı olarak takip edilebilecek ve sahile kurulacak ekrandan izlenebilecek.

Şampiyona süresince ulusal ve uluslararası jüri ve hakemler görev alırken, deniz üzerinde 60'ın üzerinde tekne görev alacak. Yurtdışından gelecek 1250 kişilik kafile, 350 kara ve deniz görevlisi, 100 gönüllü, 25 uluslararası medya mensubu, özel televizyon prodüksiyonu ve yurtdışı tanıtımları ile Şampiyona Türkiye'de düzenlenmiş en kapsamlı yelken organizasyonu olacak.

19 yaş altı sporculara yönelik bu Şampiyona'nın isim sponsorluğunu ''Volvo Ocean Race'' üstlenirken, İstanbul Şampiyonası'na Opet, DELL, İ- Marine , Dati Holding, Co- Sponsor olarak, Shop& Miles, Garanti Emeklilik destek sponsoru olarak, YACHT TÜRKİYE, POWER FM ve CNN TURK, Avea iletişim sponsoru medya sponsoru olarak destek veriyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile