Vural: 'Terörle Mücadele Edilmiyor' Tbmm - 18.06.2010

'TERÖRLE MÜCADELE EDİLMİYOR'

TBMM (A.

  ' TERÖRLE MÜCADELE EDİLMİYOR '

TBMM ( A . A ) - 18 . 06 . 2010 - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural , iktidarın terörle mücadele etmediğini ileri sürerek , ' Çünkü bu konuda politik bir kararlılık yoktur ' dedi .
Vural , ' BDP ' nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için verdiği gensoru önergesini desteklemeyeceklerini ' bildirdi .
Oktay Vural , Meclis ' te düzenlediği basın toplantısında , Kandil ve Mahmur kamplarından gelen gruptaki 10 kişinin tutuklanmasını değerlendirdi .
' PKK ' yı aklayarak , müzakere ve pazarlık ederek , terörle mücadele edeceklerini zannedenlerin , ' Terör sorunu yoktur , Kürt sorunu vardır ' diyenlerin , Türk milletine bedel ödettiğini ' belirten Vural , bu girişimlerin terör örgütünü cesaretlendirdiğini , siyasi ve silah gücü itibariyle de Türk Cumhuriyetini tehdit eder hale geldiklerini söyledi .
Vural şunları kaydetti :
' Bu tablonun sorumlusu kimdir? Ey Recep Tayyip Erdoğan . . . Dün İmralı ' da bile yolunu bulamayanlar bugün Türkiye Cumhuriyeti Devletini zorlamaktadırlar ve devlet savunmada bırakılmaktadır . Hergün şehitlerimizin sayısı artmaktadır . Ne hazindir ki ; Türkiye Cumhuriyeti saldırıya uğramakta ve saldırılardan sonra operasyonlar düzenlenmektedir . Ve bütün bunlar , AKP ' nin girdiği , milletimizin hazmedemeyeceği bir ilişkinin cesaretlendirdiği tablonun neticesidir . '
Oktay Vural , AK Parti ' nin açılımının asıl amacının terör örgütü PKK ' yı muhatap almak , onlarla müzakere yapmak olduğunu iddia ederek , AK Parti ' nin diğer bir amacının PKK ' nın siyasallaşması olduğunu ileri sürdü . AK Parti iktidarının bunu da Türk Milletine hazmettirmeye çalıştığını iddia eden Vural , ' Ama Habur ' daki görüntüler . . . Türk milletinin bu tabloyu hazmetmeyeceğini ortaya koymuştur ' dedi .
Daha önce cep telefonu ile çekilen Habur görüntülerini de basın mensuplarına izlettiren Vural , ' Bunların hepsini ibret olması için Başbakan ' a göstermeye devam edeceğiz . Kimse milletimizi aldatamayacak . O Habur görüntülerinin promosyonunu yapan Başbakan , ' Türkiye ' de terör sorunu yoktur , Kürt sorunu vardır ' diyerek açılım peşinde koşan Başbakan , bugün terör örgütünü suçlayarak zeytinyağı gibi üste çıkmaktadır . O gün Habur ' da talimatla serbest bırakılanlar bugün tutuklandılar ' diye konuştu .
Vural , bu konuda haklılıklarının bir kez daha ortaya çıktığını belirterek , Başbakan için fezleke düzenlenmesi konusunda savcılara çağrıda bulundu .
Her gün gelen korucu , polis ve asker şehit görüntülerinden Başbakan ' ın utanması gerektiğini söyleyen Vural , ' Terörle mücadele edilmiyor , çünkü bu konuda politik bir kararlılık yoktur ' dedi .
Mesut Barzani ' nin kırmızı halılar serilerek karşılandığını ama aynı Barzani ' nin Genelkurmayın operasyonlarına izin vermediğini ileri süren Vural , açılım adına yapılanların terörü artırmaktan başka hiçbir işe yaramadığını söyledi . AKP , BDP ve PKK ' yı üçlü troyka olarak nitelendiren Vural , ' BDP ' nin Başbakan için verdiği gensoru önergesini ' desteklemeyeceklerini bildirdi .
Bir soru üzerine MHP ' li Vural , ' Başbakan ' ın bir taraftan ABD ' ye kafa tutarken , bir taraftan da gönlünü almak için heyet gönderdiğini ' belirterek , ' Niye? Tabii sandık göründü . Türkiye acilen bu iktidardan kurtulmalıdır . Başbakan , Türkiye ' yi yönetmek yerine , Cumhurbaşkanına nasıl atlarımın hesabını yapmaktadır ' diye konuştu .

18 . 06 . 2010 17 : 29 : 26
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile