Wagner'in Girdigi Rostov Kentinde Hareketlilik Basladi

Rusya’da ayaklanma baslatan Rus parali asker grubu Wagner’in kurucusu Evgeny Prigojin yeni bir mesaj yayinlayarak, “Simdi Rostov’a giriyoruz. Askerler çekildi” dedi.



Rus parali asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in ayaklanma çagrilarinin ardindan Wagner savasçilari Ukrayna sinirinda bulunan Rusya’nin Rostov Bölgesi’nde görüldü.

Gece saatlerinde açiklama yapan Wagner’in kurucusu Evgeny Prigojin, Rostov bölgesine giris yaptiklarini söyledi.

Rus askerlerinin ve istihbarat elemanlarinin kendilerine zorluk çikarmadigini vurgulayan Prigojin, Rostov kentinden Moskova’ya ilerlemeye devam edeceklerini duyurdu. Prigojin’in bu açiklamalarinin ardindan dikkatler Rostov’a çevrildi. Wagner’in baslattigi isyanin ardindan Rostov ile Moskova’yi birbirine baglayan M4 karayolunda ulasima kisitlamalar getirildi.

Sadece izin verilen araçlar M4 karayolunu kullanabilirken Rostov’da da birçok kisitlamalar ilan edildi. Rostov Bölge Valisi Vasily Golubev alinan önlemlerle ilgili kamuoyuna duyuru yaparak kentte tüm etkinliklerin iptal edildigini, toplu tasima araçlariyla ulasima kisitlamalar getirildigini ve hareket halindeki tüm araçlarda güvenlik aramasinin baslatildigini söyledi.

Rostov halkina sokaga çikilmamasi çagrisinda da bulunan Golubev, Rostov’da güvenlik güçlerinin önlemleri sikilastirdigini belirtti.

Öte yandan Moskova’nin yani sira Voronej, Lipetsk, Krasnodar ve Kirim bölgelerinin resmi makamlarindan yapilan resmi açiklamalarda güvenlik önlemlerinin arttirildigi duyuruldu.

“Bassavci Putin’e bilgi verdi”

Prigojin’in baslattigi isyanin ardindan ilk açiklamasinda Kremlin’in olaylari yakindan takip ettigini aktaran Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gece saatlerinde Rusya Bassavcisi Igor Krasnv ile Putin arasinda bir görüsme gerçeklestigini söyleyerek, “Rusya Federasyonu Bassavcisi Igor Krasnov, silahli isyan baslatma girisimiyle baglantili olarak bir ceza davasi baslatilmasi konusuyla ilgili Putin’e bilgi verdi” derken Prigojin ile ilgili resmen dava açildigini belirtti.

Peskov Putin’in diger güvenlik ve istihbarat birimlerinden de sürekli bilgiler aldigini belirten Peskov, “Savunma Bakanligi, FSB, Içisleri Bakanligi ve Rus Muhafizlari, isyan girisimiyle baglantili Vladimir Putin’e saat basi rapor veriyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile