Wall Street Journal Açiklamasi ABD, Afganistan'dan Tahliye Uçuslarini Sürdürmeyi Planliyor

Wall Street Journal gazetesi, ABD'nin Afganistan'da kalan az sayida Amerikan vatandasi ile özel göçmen vizesi için yeterli sartlara sahip çok sayida Afgan'i ülkeden çikarmak için tahliye uçuslarini sürdürmeyi planladigini yazdi.

Wall Street Journal'in üst düzey ABD Disisleri Bakanligi yetkililerine dayandirdigi haberine göre, 30 Agustos'ta Afganistan'dan ayrilan ABD, bu ülkede kalan Amerikan vatandaslari ve özel göçmen vizesi için yeterli sartlara sahip Afganlari ülkeden çikarmak için yil sonundan önce tahliye uçuslarini yeniden baslatmayi planliyor.

Afganistan'daki 20 yilin ardindan 31 Agustos'ta bu ülkeden çiktiktan sonra Kabil havalimani ve Mezar-i Serif havalimani üzerinden çok az tahliye uçusu gerçeklestirdiklerine isaret eden yetkililer, bazi tahliyelerin de kara yolu ile Orta Asya ülkeleri ve Pakistan üzerinden oldugunu animsatti.

Tahliye uçuslarinin yeniden baslamasi için henüz net bir tarih olmadigini belirten yetkililer, yolcularin belgeleri, diger ülkeler üzerinden uçus izni, Taliban ve diger yabanci hükümetler ile yürütülecek prosedürler üzerine çalisildigini aktardi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile