Binlerce protestocu Londra Menkul Kıymetler Borsası etrafında toplandı. Göstericiler, ekonomideki eşitsizliği ve olumsuz gelişmeleri protesto etti. Protestocular, finans merkezinde kamp kurmak istedi. Güvenlik güçleri bu isteğe olumsuz yanıt verince zaman zaman gerginlik yaşandı.
İngiltere Sosyalist İşçi Partisi Ulusal Sekreteri Charlie Kimber, protesto hakkında, "Bugün kısmen Wall Street protestocularıyla dayanışma kapsamında, krizin faturasını ödememek için buradayız. Yüzde 99`uz ve bankalar ile patronların yanında hükümetleri görüyoruz. Hayatımız onlar için mahvolacak mı, soru bu. Mısırlılarla, Yunanlılarla, İspanyollarla dayanışma içindeyiz. 13 Kasım`da 3 milyona yakın insan greve çıkacak ve öteki tarafı yenebilecek direnişi oluşturacak" ifadelerini kullandı.
Kimber, hareketin küreselleştiğini belirterek, "Bu uluslararası bir hareket. Biz Filistin`de siyonizme karşı savaşanlarla, Avrupa`da AB, IMF ve Avrupa Merkez Bankası`na karşı mücadele edenlerle ve patronların çıkardığı krizin bedelini ödemeyi reddedenlerle aynı siperdeyiz" dedi.
Eylemcilerden 71 yaşındaki David Richard Norman ise, "Amerikan işçilerinin yanındayım. Bu olanlar 1980`lerle 1930`larla alakalı değil, sadece bankacılarla alakalı değil. Kapitalizm kendi mezarını kazıyor. Bir gecede olmuyor ama hareket başladı. Sonunu göremeyebilirim ama ayaklanan gençlere liderliği almayı göstereceğim. Amerika`ya ilk kez sağ değil, sol yön verdiği için teşekkür ediyorum" diye konuştu.
İspanya` da başlayan ve bir dalga halinde ABD`ye sıçrayan protestolara Londra, Hong Kong, Seul, Sidney ve Melbourne de katıldı. "Küresel değişim için küresel tepki" sloganlarıyla yola çıkan protestocular, küresel finans sisteminin demokratikleştirilmesi için Arap Baharı`nı gerçekleştiren yüz binlerden etkilenilmesi gerektiğini ifade ettiler
Wall Street Protestoları Londra`ya Sıçradı
ABD`nin finans merkezi Wall Street`te başlayan protesto gösterileri, Londra`ya sıçradı.