Wallace Açiklamasi 'NATO'nun Tüm Üyelerinin Endiselerini Dinlememiz Çok Önemli, Türkiye'yi De Dinleyecegiz'

Wallace Açiklamasi 'NATO'nun Tüm Üyelerinin Endiselerini Dinlememiz Çok Önemli, Türkiye'yi De Dinleyecegiz'

Ingiltere Savunma Bakani Ben Wallace, Isveç ve Finlandiya’nin NATO’ya katilmasi konusunda Türkiye’nin endiselerine iliskin, “Bu süreçte tüm üyeleri ve endiselerini dinlememiz çok önemli ve Türkiye’yi de dinleyecegiz” dedi.

Ingiltere Savunma Bakani Ben Wallace, Isveç ve Finlandiya’nin NATO’ya üyelik basvurusuna iliskin bugün parlamentoda açiklamalarda bulundu. Türkiye’nin endiselerini gidermenin bir yolu olduguna inandigini belirten Wallace, “Bir çikis yolu olduguna inaniyorum. Sanirim en sonunda oraya ulasacagiz. Bu süreçte tüm üyeleri ve endiselerini dinlememiz çok önemli ve Türkiye’yi de dinleyecegiz” dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de bugün yaptigi açiklamada, Türkiye’nin Finlandiya ve Isveç’in NATO üyeligine karsi çikmasina iliskin, “Finlandiya, Isveç, Türkiye ve tüm müttefiklerle yakin temas halindeyiz. Türkiye’nin dile getirdigi endiseleri ele aliyoruz. NATO’da önemli kararlar konusunda farkli görüslere sahip olmak, nadir görülen bir durum degil” ifadelerini kullanmisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile