Webmaster Platformu R10.Net, Genç Bilisimcileri Izmir'de Bulusturdu

Türkiye'nin çesitli illerinden genç bilisimciler, webmaster platformu r10.net'in organizasyonuyla Izmir'de bir araya geldi.

r10.net Yönetim Kurulu Baskani Coskun Çetin, yaptigi açiklamada, Bornova ilçesinde düzenlenen etkinlikte katilimci sayisini yeni tip koronavirüs salgini nedeniyle 100 kisiyle sinirlandirdiklarini belirtti.

Etkinlikte dijital sektörlerin mevcut durumu ve gelecegine iliskin sunumlara agirlik verildigini bildiren Çetin, "Genç bilisim ve girisimcilerle ne gibi sorunlar yasadiklarini ve bizim onlar için neler yapabilecegimizi de konustuk. Dijital yatirimlar noktasinda da gençlerle fikir alisverisinde bulunduk." ifadesini kullandi.

Son yillarda yapilan yatirimlar ve desteklemelerle dijital sektöre ilginin arttigina isaret eden Çetin, özellikle oyun sektöründe Türk gençlerin basarisiyla gurur duyduklarini belirtti.

Havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST gibi etkinliklerle dijital sektöründe büyümenin hiz kazandigini vurgulayan Çetin, sunlari kaydetti:

"Bu tarz etkinlik ve festivallerin desteklenmesi ve gençlerin dijital konulara tesvik edilmesi önem arz ediyor. Bir Google, bir Facebook, bir WhatsApp'in degeri Borsa Istanbul'da islem gören tüm sirketlerin degerine yaklasiyorken, gelecek için gençlere, yazilima, dijital islere daha fazla agirlik vermemizin önemi büyük."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile