Whatsapp Grubuna Attigi 'Helallik' Mesaji Tazminattan Etti

Isten çikarildigini iddia eden isçi, kidem ve ihbar tazminatini almak için mahkemenin yolunu tuttu. Yillar süren davaya son noktayi koyan Yargitay, sirket whatsApp grubuna ‘Merhaba, 14 yillik çalisma hayatimi bitirmis bulunmaktayim, herkes hakkini helal etsin’ mesaji atan davaci isçinin tazminat alamayacagina hükmetti.

Özel bir sirkette çalisan isçi, is sözlesmesinin haksiz yere feshedildigini belirterek Is Mahkemesi’nin yolunu tuttu. Davaci isçi, maasinin bordrolarda düsük gösterildigini, yarim saat ara dinlenmesi kullandirildigini, is akdinin haksiz olarak feshedildigini iddia ederek, kidem ve ihbar tazminati ile fazla mesai ücretinin davalidan tahsiline karar verilmesini talep etti. Davali sirket ise iddialari reddetti. Mahkeme, davanin kismen kabulüne hükmetti. Davali sirket avukati karari istinafa götürdü. Bölge Adliye Mahkemesi, istinaf müracaatini reddetti. Davali bu kez karari temyiz edince devreye giren Yargitay 9. Hukuk Dairesi emsal nitelikte bir karara imza atti.

O mesaj her seyi degistirdi

Isçinin sirket Whatsapp grubuna helallesmek amaciyla mesaj attiginin hatirlatildigi kararda, söyle denildi:

“Davaci is akdine haksiz olarak son verildigini iddia ederek kidem ve ihbar tazminati talebinde bulunmus, davali ise davacinin kendi isini kurmak için istifa ederek isten ayrildigini savunmustur. Ancak dosya kapsaminda bulunan isten ayrilma bildirgesi incelendiginde davacinin imzasinin bulundugu ve isten ayrilma nedeni olarak kod 3 (istifa) çikis kodunun gösterildigi anlasilmistir. Ayrica davaci tarafindan sirket WhatsApp grubuna gönderilen mesajda sirket çalisanlarina yönelik olarak ‘Merhaba sirketteki 14 yillik çalisma hayatimi bitirmis bulunmaktayim, herkes hakkini helal etsin’ seklinde açiklama yapildigi görülmüstür. Buna göre davacinin isten kendisinin ayrildiginin kabulü gerekirken yazili sekilde is akdine haksiz bir sekilde son verildiginin kabulü ile kidem ve ihbar tazminati taleplerinin hüküm altina alinmasi hatali olup bozma nedenidir. Temyiz olunan Bölge Adliye Mahkemesi kararinin bozulmasina oy birligi ile hükmedilmistir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile