WikiLeaks ABD'yi salladı

WikiLeaks ABD'yi salladı

WikiLeaks'in yayınladığı belgelerde, CIA'in akıllı televizyonlara ve telefonlara sızabildiği, cihazlar kapalı görünse bile dinleme aracı olarak kullanıldığı belirtiliyor.

İsveç merkezli bir internet sitesi olan WikiLeaks, ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı'na (CIA) yönelik en büyük ifşasına başladığını duyurdu.

'Vault 7' adını verdiği arşivle ilgili olarak bugüne kadar CIA'dan sızdırılan en hacimli arşivi sızdırdığını duyuran WikiLeaks, CIA'in siber operasyonlarına yönelik çok sayıda yöntemi de açığa çıkardı.


KAPALI TELEVİZYONLARLA İNSANLARI DİNLEMİŞLER

CIA'in Apple, Google ve Microsoft ürünlerini hacklediği belirtilen belgelerde, Samsung televizyonlarının da gizli birer mikrofona dönüştürülebildiği savunuldu.

5 BİN HACKER GÖREVDE

CIA'in küresel hack operasyonlarında yararlandığı 5 binden fazla hackerın oluşturduğu yazılımın da Facebook gibi uygulamaları bile geride bırakan bir hacimde olduğu ifade ediliyor.Yayınlanan belgelere göre CIA'in İngiliz istihbarat servisi MI5'le birlikte geliştirdiği bir araç, Samsung marka akıllı TV'leri kapalı olmadığı halde kapalı gösteriyor ancak TV bir dinleme aracına dönüşmüş oluyor. TV'nin kaydettiği ortam sesleri daha sonra otomatik olarak internet üzerinden CIA'ya gönderiliyor.

Mobil telefonlar ve bilgisayar işletim sistemlerine de sızan CIA, kullanıcıların yerlerinden konuşmalarına kadar pek çok veriye gizlice ulaşabiliyor.

WikiLeaks ABD'yi salladı

SES VE GÖRÜNTÜ KAYDEDEBİLİYOR

Weeping Angel (Ağlayan Melek) takma adı verilen sistemde Samsung'un F8000 model akıllı televizyonuna sızılabiliyor. Kullanıcılar bir şekilde televizyonlarının kapandığına ikna ediliyor, bir kere sızıldıktan sonra televizyonlar aracılığı ile ses kaydedilebildiği gibi görüntü de alınabiliyor.

CIA'in iPhone ve iPad üzerine çalışan özel bir birimi var. Bu birim, kurumun hedefin konumuna, telefonunun kamerasına, mikrofonuna ve yazışmalarına girmesini sağlıyor.
Araçların bilgisayar sistemlerine girmenin yolları aranıyor.

ARAÇLARA SIZIP KONTROLÜ ELE GEÇİREBİLİYOR


CIA'in 2014'ten bu yana motorlu araçlara uzaktan erişim ve kontrolünü ele geçirme teknikleri üzerinde de çalıştığı belirtilirken, bu yolla iz bırakmadan suikastler düzenleme imkanına ulaşabileceği kaydediliyor. CIA'in hacking operasyonlarında kullandığı araçların ve kötü niyetli yazılımların bir diğer hedefinin de antivirüs uygulamaları olduğu belirtiliyor. ABD istihbarat örgütünün bu yazılımları etkisiz hale getirmeye veya atlatmaya dönük teknikleri ve araçları da geliştirdiği ifade ediliyor.

İNTERNETSİZ DE MÜMKÜN


CIA'in, internet üzerinde yer almayan bilgisayar sistemlerine ise fiziksel olarak ajanları aracılığıyla sızdığı ve bu ajanların taşınabilir disklerdeki yazılımlarla sistemleri ele geçirdiği dile getiriliyor. CIA'in bu yolla yabancı devletlere ve şirketlere ait veri merkezlerine de sızdığı kaydediliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile