Woodlife Sweden Sergisi Müze Gazhane'de Açildi

Yenilenebilir bir malzeme olan ahsaba dair yenilikçi çözümleri ve üretimleri merkezine alan Woodlife etkinlik dizisi, Woodlife Sweden sergisiyle basladi.

Isveç Enstitüsü, Architects Sweden ve Swedish Wood tarafindan düzenlenen sergi, Müze Gazhane'de 30 Kasim'a kadar ziyaret edilebilecek.

Açilista konusan Isveç'in Istanbul Baskonsolosu Peter Ericson, Isveç'in iklimi itibariyla yüzde 70'inin ormanlardan olustugunu söyledi.

Ericson, ''Bu yüzden uzun zamandir ahsap yasamimizda önemli bir yeri olan materyal. Mimari uzmanligi olan birisi degilim ama aslinda Istanbul'un tarihine de bakildiginda ahsap yapilarin bir dönem çok yaygin oldugunu görebilirsiniz. Bu günümüze gelene kadar popülerligini giderek azaltan bir tür oldu. Biz inaniyoruz ki ahsap yapilar kent yasaminda ve sosyal yasamda daha fazla yer edinebilir." ifadelerini kullandi.

Mimarlarin ve tasarimcilarin güncel teknolojiyle birlesen projelerini izleyicilere sunan örnekleri barindiran sergi, ziyaretçileri, Isveç'te sehirden kasabaya, küçük ölçekli projelerden kentsel dönüsümlere kadar farkli iklim ve kosullarda bir geziye çikariyor.

Mimarligin, tasarimin ve sehirciligin, binalarin ve ürünlerin iklim üzerindeki etkisini azaltmaya nasil yardimci olabilecegini ve 17 Sürdürülebilir Kalkinma Hedefi dogrultusunda gelecekteki kalkinmayi nasil etkileyebilecegini görsellestirmek için Isveç'in farkli sehirlerinden çesitli ölçeklerde 40 proje seçildi.

Sergide yer alan projelerin çogu tamamlandi, bir kismi yapim asamasinda ve digerleri ise su an için daha iyi bir gelecegin güçlü öngörülerini olusturuyor.

Isveç Enstitüsü ile 2018'den bu yana devam eden "Equal Spaces" projesi, bu sene ahsap mimari üzerine çesitli etkinliklerle sürüyor.

Etkinlik programi, 2030 Sürdürülebilir Kalkinma Gündemi'nin hedeflerini karsilamayi amaçlayarak, yenilenebilir malzeme olarak ahsabin kilit bir role sahip oldugu insaat sektöründe beklenen degisimleri göstermeyi hedeflerken, serginin ayni zamanda 28 Ekim-28 Kasim tarihleri arasinda Ankara CerModern'de, 10 Aralik 2021-30 Mayis 2022 tarihleri arasinda Hatay'da gerçeklesecek olan Expo 2021'de ve Izmir'de izleyiciyle bulusmasi hedefleniyor.

Sergilere ek olarak, 9-11 Kasim tarihleri arasinda Circle Space Istanbul'da gerçeklesecek dijital bir etkinlik olan Woodlife Sempozyumu da hibrit bir formatla, es zamanli olarak Ankara CerModern'de yayinlanacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile