Worldfood 2023 Istanbul'a Güneydogulu Ihracatçilar Çikarma Yapiyor

Worldfood 2023 Istanbul'a Güneydogulu Ihracatçilar Çikarma Yapiyor

Güneydogu Anadolu ihracatçilarin WorldFood Istanbul’a katilacagini açiklayan Baskan Celal Kadooglu, “6-9 Eylül tarihleri arasinda Istanbul’da gerçeklestirilecek olan WorldFood Istanbul fuarina bölgemizden 150 civarinda firma, Gaziantep’ten ise 125 firma stant açarak katilacaktir” dedi.

Türk gida sektörünün uluslararasi bulusma noktasi olan WorldFood Istanbul birçok yeni ürünü ve en son teknolojileri 6 - 9 Eylül 2023 tarihleri arasinda TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gida dünyasina tanitmaya hazirlanilirken Güneydogu Anadolu Bölgesinden 150’nin üzerinde Gaziantep’ten ise 125 firmanin markalarini ve yenilikçi ürünlerini tanitmak için katilacagini açiklayan Güneydogu Anadolu Hububat Bakliyat Yagli Tohumlar ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi Baskani Celal Kadooglu fuarin basarili geçecegine inandiklarini sözlerine ekledi. Kadooglu, “WorldFood Istanbul 2023 gida fuarina bölgemizden ve Gaziantep’ten rekor bir firma sayisiyla katilim sagliyoruz. Fuarla ilgili gerek firmalarimiz gerekse birligimiz gerekli hazirliklari tamamladi. Fuar süresince bölgemizden fuara katilacak olan firmalarimiza hizmet vermek üzere bir standimizda yer aliyor. Bu standimizda birligimiz üyesi firmalarin her alandaki istek ve sorunlarinin çözümüne yönelik gerekli destek ve yardim saglanacaktir. Dünya’nin birçok ülkesinden yaklasik bin 300 firmanin katilacagi fuarin basarili geçmesini temenni ediyorum” dedi.

"Hububat Bakliyat sektöründe Türkiye’nin rekor ihracati Güneydogulu ihracatçilarin"

GAIB hizmet binasinda gerçeklestirilen Güneydogu Anadolu Hububat Bakliyat Yagli Tohumlar ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi yönetim kurulu toplantisi bir degerlendirme yapan Baskan Celal Kadooglu Güneydogu Anadolu Bölgesinden Agustos 2023’te bir önceki yilin ayni dönemine oranla %11,51’lik artisla toplam 361 milyon dolarlik ihracat gerçeklestirildigini belirtti.

Kadooglu, Ocak-Agustos 2023 döneminde ise yine bir önceki yilin ayni dönemine oranla yüzde 9,11’lik artisla toplam 2 milyar 465 milyon dolarlik ihracata imza atilarak gerek bölgenin gerekse sektörel alanda diger birlikler arasinda Türkiye’nin en fazla hububat bakliyat ihracati gerçeklestiren birligi olduklarini açiklayarak 2023 yilinin son dört ayinda ihracatlarindaki artisin yeni rekorlarla sürecegine inandiklarini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile