Kiçir köyü muhtari Rauf Buhan, yaban hayati gelistirme sahalarindaki geyik ve karacalari yonca tarlalarinda beslediklerini ve koruduklarini ifade etti.
Muhtar Buhan, “Kiçir göletinin açilmasiyla beraber, ormandaki geyik ve karacalar yonca tarlalarina yaylima geliyorlar. Bu alanlardaki yollarda seyahat edenler, geyiklerin fotografini çekiyor ve güzel görüntüler yakaliyorlar. Hiz yapan sürücüler, geyik ve karacalarin geçisi sirasinda bazen kazalara sebebiyet veriyor. Bu sebeple, Kütahya Il özel Idaresi’ne karaca tabelasi için basvuruda bulunduk. Yaban hayatini korumak amaçli hazirlanan tabelalar, geyik ve karacalarin geçis alanlarina asildi. Aksam üzeri köyümüzün yonca tarlalarinda geyik ve karacalar karinlarini doyurup, ormana geri dönüyorlar” diye konustu.
Kiçir köyündeki bazi evlerin bahçelerine kadar gelen geyiklerin, agaçlardan dökülen elmalari yedigi ve insanlardan hiç çekinmedigi belirtiliyor.
Yaban Hayati Gelistirme Sahasina 'Karaca Çikabilir' Levhasi
Kütahya’nin Simav ilçesine bagli Kiçir köyü yaban hayatini gelistirme sahasindaki geyik ve karacalari korumak amaciyla, geçis alanlarina levha asildi.